תבשיל טלה ירקות שורש וזעפרן

חומרים:2 ק"ג שוק טלה חתוך לקוביות2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות גסות4 גבעולי סלרי חתוכים גס10 בצלי שאלוט קלופים10 שיני שום קלופות2 גבעולי תימין5 חוטי זעפרן2 ליטר ציר ירקות3 כפות דבשמלח פלפל גרוס שמןאופן ההכנה:מחממים בסיר גדול ורחב שמן.משחימים את קוביות הבשר כ- 5 דקות ומוציאים החוצה.מכניסים לסיר את כל ירקות השורש ומטגנים כ- 10 דקות.מוסיפים את הדבש והתימין.מחזירים את הבשר לסיר ומכסים בציר ירקות.מוסיפים פלפל גרוס וזעפרן ומביאים לרתיחה.מנמיכים את האש ומבשלם על אש קטנה כשעה וחצי.לגרניש:1 בצל סגול קצוץ1 כף פטרוזיליה קצוצה1 כף גרידת תפוזאופן ההכנה:לערבב הכל ביחד.בזמן ההגשה מפזרים את התערובת על המנה.

חומרים:
2 ק"ג שוק טלה חתוך לקוביות
2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות גסות
4 גבעולי סלרי חתוכים גס
10 בצלי שאלוט קלופים
10 שיני שום קלופות
2 גבעולי תימין
5 חוטי זעפרן
2 ליטר ציר ירקות
3 כפות דבש
מלח פלפל גרוס שמן

אופן ההכנה:
מחממים בסיר גדול ורחב שמן.
משחימים את קוביות הבשר כ- 5 דקות ומוציאים החוצה.
מכניסים לסיר את כל ירקות השורש ומטגנים כ- 10 דקות.
מוסיפים את הדבש והתימין.
מחזירים את הבשר לסיר ומכסים בציר ירקות.
מוסיפים פלפל גרוס וזעפרן ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלם על אש קטנה כשעה וחצי.

לגרניש:
1 בצל סגול קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף גרידת תפוז

אופן ההכנה:
לערבב הכל ביחד.
בזמן ההגשה מפזרים את התערובת על המנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר