גפילטע פיש מדג פורל ורוד

מתכון ל-10 מנות מצרכים: 1 ק"ג דגי פורל ורוד, ללא ראש וזנב, עם עור ועצמות 2 ביצים טריות 2 בצלים 2 גזרים כפית פלפל שחור מלח על פי הטעם 2 כפות סוכר 1 כוס פחות 1/2 2 כפות (100 גר') קמח מצה להגשה: חזרתאופן ההכנה:  מנקים את הדג תוך הסרט האידרה והצלעות וטוחנים במטחנת בשר עם בצל אחד וגזר אחד (חשוב להשאיר חלק מהעצמות בפנים על מנת להעשיר את טעם המנה). מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל, קמח המצה, שתי ביצים.לשים עד ליצירת עיסה אחידה. מצננים כשעה במקרר.יוצרים מהעיסה המקוררת קציצות בגודל בינוני.ניחים בסיר שבתחתיתו פרוסות של בצל וגזר. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים. מניחים את הקציצות בכלי הגשה.יוצקים מעליהן את הרוטב שנוצר בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש. מגישים קר עם פרוסות הגזר וחזרת.

מתכון ל-10 מנות

מצרכים:
1 ק"ג דגי פורל ורוד, ללא ראש וזנב, עם עור ועצמות
2 ביצים טריות
2 בצלים
2 גזרים
כפית פלפל שחור
מלח על פי הטעם
2 כפות סוכר
1 כוס פחות 1/2 2 כפות (100 גר') קמח מצה

להגשה:
חזרת

אופן ההכנה: 
מנקים את הדג תוך הסרט האידרה והצלעות וטוחנים במטחנת בשר עם בצל אחד וגזר אחד (חשוב להשאיר חלק מהעצמות בפנים על מנת להעשיר את טעם המנה).
מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל, קמח המצה, שתי ביצים.
לשים עד ליצירת עיסה אחידה.
מצננים כשעה במקרר.
יוצרים מהעיסה המקוררת קציצות בגודל בינוני.
ניחים בסיר שבתחתיתו פרוסות של בצל וגזר.
מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים. 
מניחים את הקציצות בכלי הגשה.
יוצקים מעליהן את הרוטב שנוצר בסיר.
מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.
מגישים קר עם פרוסות הגזר וחזרת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר