מתכון לעוגת דבש ללא גלוטן – מתאים לכ- 12 עוגות אישיות
חומרים:
5 ביצים מופרדות
2/3 כוס סוכר
2/3 כוס דבש
1/2 כוס שמן
1 כוס אגוזים קצוצים
1/2 כוס קמח שקדים
1/2 כוס קורנפלור
3/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית חומץ
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-160 מעלות.
להקציף חלבונים ובהדרגה להוסיף את הסוכר.
להקציף כשלוש דקות עד לסמיכות טובה.
להקציף את החלמונים ולהוסיף בהדרגה את הדבש והשמן.
לערבב יחד את קמח השקדים והקורנפלור.
להוסיף את תערובת הקמחים תוך הקצפה לחלמונים, דבש והשמן.
לערבב בתוך כף מדידה את הסודה והחומץ (זה יקציף) ולהוסיף מיד לתערובת החלמונים, דבש והשמן.
להוסיף את האגוזים הקצוצים לתערובת החלמונים.
לקפל בעדינות יחד את שתי התערובות (חלמונים וחלבונים).
להקפיד לערבב כמה שפחות רק עד שיתחבר.
להעביר לכוס נייר לאפייה משומנת חד פעמית, ולמלא עד לגובה שני שליש.
לאפות בחום 160 מעלות כ-30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
כאשר העוגה מוכנה, להשאיר בתנור אחרי שמכבים לעוד 10 דקות לפחות.
המחיר ברשת קפה גרג: 22 ₪ ליחידה.