חומרים:
1 אווז או ברווז במשקל של לפחות 2 קילו
2 כוסות יין אדום משובח – רצוי של יקב פסגות
3 כפות חרדל חלק
3 כפות חרדל גרגרים
כפית פלפל שחור גרוס עבה
כפית מלח ים גרוס עבה
30 שיני שום קלופות
חצי קילו פטריות פורטבלו חתוכות גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
כף עלי טימין
100 גרם נקניק אווז מעושן חתוך לקוביות
500 גרם בטטה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
במחבת טפלון רחבה מקפיצים את הבטטה עם קוביות הנקניק המעושן עד שהם מוזהבים קלות.
לאחר מכן מקפיצים גם את הפטריות עם הטימין והשום.
מצננים.
מורחים את האווז היטב עם החרדל, הפלפל השחור והמלח.
מכניסים לבטן האווז דרך העכוז את הפטריות והבטטה, וסוגרים עם 2-3 קיסמים.
מחממים תנור ל- 200 מעלות וצולים את האווז רבע שעה.
מורידים את החום ל- 160 מעלות.
יוצקים את היין בתבנית.
לאחר כשעה ורבע האווז מוכן.
הגשה:
להגיש את האווז בשלמותו לשולחן.
לפרוס למנות ולהגיש עם התוספת של הפטריות והבטטה.