עוקץ הדבורה: עוגת דבש בריוש לראש השנה

עוגת שמרים בריוש שעליה שכבת ציפוי קריספית של שקדים ודבש. ניתן לאכול אותה איך שהיא, אבל דורון אוהב לשדרג, ולכן בחר למלא אותה בקרם שמנת וניל.חומרים להכנת בצק הבריוש:שתי כוסות קמח לבן ( 250 גרם)רבע קובייה של שמרים דחוסים מומסים בשליש כוס חלב קרשתי כפות גדושות סוכרחצי חבילה חמאה רכה בטמפרטורת החדרשני חלמונים (הצהוב של הביצה)קורט מלח, גרידה מחצי לימון ותמצית וניל טובהאופן ההכנה:נוסיף את כל המצרכים לקערת המיקסר (ניתן בקלות להשתמש במיקסר ידני עם קרסי לישה).נלוש את הכול למשך כחמש דקות עד שיתקבל בצק חלק.הבצק די רך אבל במפני שמכיל הרבה חמאה, אינו דביק.נכסה את הקערה במגבת ונשאיר לתפוח למשך כשעה.בסיום ההתפחה הבצק ייראה אוורירי עם בועות.בינתיים נכין את ציפוי השקדים בדבש:נשקול בסיר בינוני/קטן:50 גרם סוכר (כשלוש כפות גדושות)50 גרם דבש (כשליש כוס)50 גרם חמאה (רבע חבילה)30 גרם שמנת מתוקה (כרבע כוס)נכין בצד שקית ( 100גרם) שקדים מולבנים פרוסיםאופן ההכנה:נבשל על אש בינונית, תוך כדי בחישה, את כל החומרים חוץ מהשקדים, עד שירתחו למשך כ-2-3 דקות, עד שנקבל סירופ סמיך.נוסיף פנימה את השקדים, נערבב, ונניח בצד שיתקרר קצת.לאחר שהבצק תפח הגיע זמן הכנת העוגה:נשמן בנדיבות תבנית עגולה בחמאה (תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ).נחלק את הבצק לשתיים – וכאן מגיעה הפתעה קטנה:חצי אחד של הבצק נשטח לגודל התבנית – עלה עגול בעובי של כ-1 ס"מ.נחורר במזלג מספר פעמים על מנת לאפשר תפיחה ישרה של העוגה.נפזר מעליו את ציפוי השקדים שהספיק להתקרר. הציפוי יהיה כנראה טיפה צמיג, אז נבצע ממנו פיסות קטנות ונניח בצורה אחידה על פני העוגה.כשנסיים לעשות זאת נכסה את התבנית במגבת, וניתן לעוגה לתפוח במקום חמים.מה נעשה עם שארית הבצק?ניתן להקפיא, ולהשתמש במועד אחר לאחר שהפשרנו.אני העדפתי להכין בריושים קטנים לארוחת הבוקר שלאחר ערב חג.להכנת הבריוש חילקתי את הבצק הנותר לשמונה חלקים, יצרתי כדורים ושימנתי בחמאה 8 תבניות קטנות של קאפקייק.גם להם הנחתי לתפוח כשהם מכוסים למשך כשעה.הגיע הזמן לחמם את תנור האפייה לטמפרטורה של כ-180 מעלות – בדרגה 6 יחד עם מאוורר הטורבו.כשהעוגה תפוחה, נכניסה למרכז התנור ונאפה למשך כ-15 דקות.  אנא הציצו לאחר 10 דקות, על מנת לוודא שלא אפיתם בטמפרטורה גבוהה מדי.הציפוי נוטה להישרף מהר, ובשלב זה הוא צריך להתחיל לקבל צבע זהבהב.בסיום האפייה נוציא את העוגה מהתנור כשהיא זהובה שחומה ומבריקה.את הבריוש נבריש היטב בביצה טרופה ונאפה באותה טמפרטורה למשך 10 דקות.בסוף התהליך הם ייראו ככה:אפשר ליהנות מהעוגה כפי שהיא, אבל ניתן למלא אותה בקרם שמנת שנכין כפי שנרצה, לשדרוג קל וטעים.אני הקצפתי שמנת מתוקה ופודינג וניל אינסטנט על פי הוראות יצרן אבקת הפודינג (מספיקה חצי שקית פודינג למילוי העוגה).פרסתי את העוגה לרוחבה לשני חלקים, כשאת הקרם הנחתי על הצד התחתון, ואילו את העליון פרשתי מראש ל- 12 משולשים, אותם הנחתי על גבי הקרם:עכשיו, משסיימנו, כל שנותר זה להגיש את המנה המתוקה יחד עם הקפה.

עוגת שמרים בריוש שעליה שכבת ציפוי קריספית של שקדים ודבש. ניתן לאכול אותה איך שהיא, אבל דורון אוהב לשדרג, ולכן בחר למלא אותה בקרם שמנת וניל.

חומרים להכנת בצק הבריוש:
שתי כוסות קמח לבן ( 250 גרם)
רבע קובייה של שמרים דחוסים מומסים בשליש כוס חלב קר
שתי כפות גדושות סוכר
חצי חבילה חמאה רכה בטמפרטורת החדר
שני חלמונים (הצהוב של הביצה)
קורט מלח, גרידה מחצי לימון ותמצית וניל טובה


אופן ההכנה:

נוסיף את כל המצרכים לקערת המיקסר (ניתן בקלות להשתמש במיקסר ידני עם קרסי לישה).
נלוש את הכול למשך כחמש דקות עד שיתקבל בצק חלק.
הבצק די רך אבל במפני שמכיל הרבה חמאה, אינו דביק.
נכסה את הקערה במגבת ונשאיר לתפוח למשך כשעה.
בסיום ההתפחה הבצק ייראה אוורירי עם בועות.

בינתיים נכין את ציפוי השקדים בדבש:
נשקול בסיר בינוני/קטן:
50 גרם סוכר (כשלוש כפות גדושות)
50 גרם דבש (כשליש כוס)
50 גרם חמאה (רבע חבילה)
30 גרם שמנת מתוקה (כרבע כוס)
נכין בצד שקית ( 100גרם) שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:
נבשל על אש בינונית, תוך כדי בחישה, את כל החומרים חוץ מהשקדים, עד שירתחו למשך כ-2-3 דקות, עד שנקבל סירופ סמיך.
נוסיף פנימה את השקדים, נערבב, ונניח בצד שיתקרר קצת.

לאחר שהבצק תפח הגיע זמן הכנת העוגה:
נשמן בנדיבות תבנית עגולה בחמאה (תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ).
נחלק את הבצק לשתיים – וכאן מגיעה הפתעה קטנה:
חצי אחד של הבצק נשטח לגודל התבנית – עלה עגול בעובי של כ-1 ס"מ.
נחורר במזלג מספר פעמים על מנת לאפשר תפיחה ישרה של העוגה.
נפזר מעליו את ציפוי השקדים שהספיק להתקרר.
הציפוי יהיה כנראה טיפה צמיג, אז נבצע ממנו פיסות קטנות ונניח בצורה אחידה על פני העוגה.
כשנסיים לעשות זאת נכסה את התבנית במגבת, וניתן לעוגה לתפוח במקום חמים.

מה נעשה עם שארית הבצק?
ניתן להקפיא, ולהשתמש במועד אחר לאחר שהפשרנו.
אני העדפתי להכין בריושים קטנים לארוחת הבוקר שלאחר ערב חג.
להכנת הבריוש חילקתי את הבצק הנותר לשמונה חלקים, יצרתי כדורים ושימנתי בחמאה 8 תבניות קטנות של קאפקייק.
גם להם הנחתי לתפוח כשהם מכוסים למשך כשעה.

הגיע הזמן לחמם את תנור האפייה לטמפרטורה של כ-180 מעלות – בדרגה 6 יחד עם מאוורר הטורבו.
כשהעוגה תפוחה, נכניסה למרכז התנור ונאפה למשך כ-15 דקות. 
אנא הציצו לאחר 10 דקות, על מנת לוודא שלא אפיתם בטמפרטורה גבוהה מדי.
הציפוי נוטה להישרף מהר, ובשלב זה הוא צריך להתחיל לקבל צבע זהבהב.
בסיום האפייה נוציא את העוגה מהתנור כשהיא זהובה שחומה ומבריקה.

את הבריוש נבריש היטב בביצה טרופה ונאפה באותה טמפרטורה למשך 10 דקות.
בסוף התהליך הם ייראו ככה:


אפשר ליהנות מהעוגה כפי שהיא, אבל ניתן למלא אותה בקרם שמנת שנכין כפי שנרצה, לשדרוג קל וטעים.
אני הקצפתי שמנת מתוקה ופודינג וניל אינסטנט על פי הוראות יצרן אבקת הפודינג (מספיקה חצי שקית פודינג למילוי העוגה).
פרסתי את העוגה לרוחבה לשני חלקים, כשאת הקרם הנחתי על הצד התחתון, ואילו את העליון פרשתי מראש ל- 12 משולשים, אותם הנחתי על גבי הקרם:

עכשיו, משסיימנו, כל שנותר זה להגיש את המנה המתוקה יחד עם הקפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר