עוגת דבש, סולת וקוקוס

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ: 4 ביצים 1/2 כוס סוכר1/4 כוס שמן זית1/4 כוס שמן קנולה1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי3/4 כוס קמח לבן מנופה1/4 1 כוסות סולת1/2 כוס קוקוס טחון1 שקית אבקת אפייה לסירופ: 1/2 1 כוסות דבש זעתר + 1 כוס מים.(דבש זעתר חזק בטעמו אך נטול את המתקתקות החזקה.ולכן אני מעדיפה אותו כאן בעוגה, בה משתמשים בכמות נדיבה של "מי דבש").לקישוט:50 גרם קוקוס צ'יפס מיובשאופן ההכנה:בקערת מיקסר עם מטרפה להקציף את הביצים והסוכר כ- 3 דקות.להוסיף את השמנים בהדרגה ולערבב כדקה נוספת. בקערה, לערבב את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סולת וקוקוס).להוסיף למיקסר במקביל למיץ התפוזים עד שהבלילה חלקה ואחידה.להעביר את המסה לתבניות האפייה.לחמם תנור ל- 175 מעלות ולאפות כחצי שעה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.בסיר, לחמם את הדבש והמים לסירופ עד רתיחה. כשהעוגה חמה יש לחורר מעט עם סכין ולשפוך את הסירופ בין 2 העוגות. העוגה מאוד יבשה בלי הסירופ, זה יראה ככמות גדולה, אך התוצאה שווה בסוף.לצנן היטב ולהגיש. ניתן לשמור בטמפרטורת החדר עד כ- 5 ימים.

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ:
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
3/4 כוס קמח לבן מנופה
1/4 1 כוסות סולת
1/2 כוס קוקוס טחון
1 שקית אבקת אפייה

לסירופ:
 1/2 1 כוסות דבש זעתר + 1 כוס מים.
(דבש זעתר חזק בטעמו אך נטול את המתקתקות החזקה.ולכן אני מעדיפה אותו כאן בעוגה, בה משתמשים בכמות נדיבה של "מי דבש").

לקישוט:
50 גרם קוקוס צ'יפס מיובש

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם מטרפה להקציף את הביצים והסוכר כ- 3 דקות.
להוסיף את השמנים בהדרגה ולערבב כדקה נוספת.
בקערה, לערבב את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סולת וקוקוס).
להוסיף למיקסר במקביל למיץ התפוזים עד שהבלילה חלקה ואחידה.
להעביר את המסה לתבניות האפייה.
לחמם תנור ל- 175 מעלות ולאפות כחצי שעה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
בסיר, לחמם את הדבש והמים לסירופ עד רתיחה.
כשהעוגה חמה יש לחורר מעט עם סכין ולשפוך את הסירופ בין 2 העוגות.
העוגה מאוד יבשה בלי הסירופ, זה יראה ככמות גדולה, אך התוצאה שווה בסוף.
לצנן היטב ולהגיש.
ניתן לשמור בטמפרטורת החדר עד כ- 5 ימים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר