מתכון ל- 8 סועדים
מצרכים:
8 נתחי פילה פורל
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
3 כפות ליקר קלבדוס או ברנדי איכותי
1 פחית סיידר תפוחים צלול
2 כפות קורנפלור מעורבבים עם ¼ כוס מים לבלילה אחידה
2 כפות שמן
2 כפות דבש
מלח, פלפל
להגשה:
1 תפוח עץ גרנד חתוך לפרוסות
½ כוס גרעיני רימונים
1/4 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים
אופן ההכנה:
ממליחים ומפלפלים את פילה הפורל.
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים קלות את הפילה משני צידיו.
מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
באותה מחבת, מאדים את קוביות הבצל כ- 2-3 דקות.
מוסיפים ליקר קלבדוס או ברנדי ואת סיידר התפוחים.
מרתיחים ומתבלים במלח ודבש.
מחזירים את פילה הפורל למחבת ומבשלים כשתי דקות נוספות.
מצרפים את בלילת הקורנפלור וכשהרוטב מסמיך מורידים מהאש.
להגשה:
מניחים שני פילטים של פורל (או אחד למנה ראשונה) במרכז הצלחת.
יוצקים מסביב מעט מהרוטב, ומקשטים בפרוסות תפוח, גרעיני רימונים ופיסטוק.
צילום אסף רונן