חומרים (6 מנות):
1 נקטרינה
1 שזיף
1 אפרסק
1 תפוח עץ
4 כפות סוכר חום
20 גרם חמאה
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
מצרכים לפירורים:
1 כוס קמח
½ כוס סוכר גולדן של "סוגת"
½ כפית קינמון
100 גרם חמאה
1 כפית שקדים טחונים
אופן ההכנה:
הכנת הפירורים:
מכניסים למעבד המזון קמח, סוכר, קינמון ושקדים טחונים ומפעילים לערבוב החומרים היבשים.
מוסיפים קוביות מהחמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורי בצק.
הכנת תערובת הפירות:
חותכים את הפירות לשישיות.
מחממים מחבת עם חמאה, ומקפיצים את הפירות למשך 2 דקות.
מוסיפים סוכר גולדן וג'ינג'ר וממשיכים להקפיץ עוד כ-2 דקות ומסירים מהאש.
ממלאים את תערובת הפירות בכלים הרצויים (פיירקס או תבנית אישית).
הרכבה ואפייה:
מפזרים על הפירות את פירורי הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס – עד שהבצק מזהיב.
הגשה:
מגישים חם, מומלץ עם גלידת וניל איכותית.
צילום דן פרץ