חומרים ל- 10 מנות:
1 יחידת פפאיה
1 יחידת אננס
5 יחידות פסיפלורה
5 יחידות קיווי
0.5 ק"ג תותים
100 גרם אוכמניות
3 כפות אבקת סיבים תזונתיים מסיסים בנפייבר*
100 גרם נענע
100 גרם לואיזה
50 גרם זוטה לבנה
10 יחידות עלי פילו
5 יחידות בננות בשלות
100 גרם ממרח תמרים
200 גרם מחמאה-עץ הזית
100 גרם אבקת סוכר
20 גרם סוכר מומס במעט מים רותחים
אופן ההכנה:
מכל הפירות להכין סלט פירות (לחתוך לקוביות כמה שיותר קטנות).
להוסיף פנימה בנפייבר ולערבב. כמובן שניתן להשתמש בפירות נוספים.
את הנענע, זוטה ולואיזה להרתיח עם הסוכר עד רתיחה ולקרר.
להמיס את המחמאה, למרוח את הפילו בעזרת מברשת אפייה, להניח מעל דף נוסף ולשמן גם אותו.
לחלק את הדף לשני חצאים (לרוחב), להניח מעט ממרח תמרים וחצי בננה פרוסה לטבעות.
לקפל את דפנות הפילו למרכז ולגלגל לצורה של סיגר.
להניח בתבנית עם נייר אפייה.
הכנת המנה:
לחמם תנור ל-200 מעלות ולאפות את הפילו עד השחמה (7/8 דקות)
לצקת לצלחת מרק אישית מחליטת העלים הירוקים כ-2 ס"מ גובה.
בעזרת מצקת להניח במרכז את סלט הפירות (אפשר להיעזר ברינג עגול).
מעליו להניח את מקל הפילו אחרי שאיבקנו אותו במעט אבקת סוכר.
* בנפייבר הם סיבים תזונתיים מסיסים ללא טעם, ריח וצבע, המסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול ומשדרגים את המנות לארוחת בריאות.