תבשיל קוביות כתף טלה טרי, כרישה, ענבים ושזיפים מיובשים

תבשיל טלה הוא תמיד חגיגי ומיוחד. טעמי הטלה משתדכים היטב עם הכרישהוהשזיפים. הענבים המוספים לקראת ההגשה מרעננים את טעמיו , ומגוונים את מרקמו. מצרכים לכ- 6 מנות: 1.5 ק"ג קוביות כתף טלה טרי "אדום אדום" 4 כפות שמן צמחי 1 יח' כרישה חתוכה לרצועות 2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים (עם השורש למניעת התפרקות) מלח ופלפל גרוס כף גרגירי כוסברה 180 גר' שזיפים מיובשים מגולענים כוס יין אדום 2 ענפי טימין טרילהגשה: 200 גר' ענבים שחורים קטנים מזן קרמסון ללא חרצנים לתוספת:1.5 ק"ג בטטות צעירות 100 מ"ל שמן זית כף טימין 5 שיני שום על קליפתן מלח ים אופן ההכנה: מחממים בסיר כבד את השמן וצורבים את קוביות הטלה להשחמה. אם כמות הטלה גדולה לסיר – לחלק את הכמות ולצרוב חצי כמות כל פעם.לתבל בגרגרי הכוסברה, מלח ופלפל, להוסיף את הכרישה ולערבב.להוסיף את היין האדום ולבשל מספר דקות לאידוי חלקי.להוסיף את הטימין ולכסות את הסיר ולהנמיך להבה לבינונית –נמוכה.לבשל כחצי שעה.להוסיף את הבצלים הסגולים והשזיפים, ולהמשיך לבשל מכוסה עד לריכוך קוביות הטלה.אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף מעט מרק עוף צח חם או מים רותחים. במקביל מניחים בתבנית את הבטטות הקטנטנות שטופות. מתבלים במעט שמן זית ומלח ים, שיני שום וטימין.צולים בתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות כחצי שעה עד לריכוך. ניתן לרענן לקראת ההגשה עם מעט שמן זית.מוסיפים את הענבים לתבשיל הטלה עם סיום הבישול.משלימים טעמים של התבשיל אם צריך,  ומגישים לצד הבטטות הצלויות.טיפ:התבשיל טוב יותר תמיד ביום אחרי.רק לא לשכוח שאם מכינים אותו יום קודם – את הענבים להוסיף תמיד רק לקראת ההגשה.צילום דניאל לילה

תבשיל טלה הוא תמיד חגיגי ומיוחד. טעמי הטלה משתדכים היטב עם הכרישה
והשזיפים. הענבים המוספים לקראת ההגשה מרעננים את טעמיו , ומגוונים את מרקמו.

מצרכים לכ- 6 מנות:
1.5 ק"ג קוביות כתף טלה טרי "אדום אדום"
4 כפות שמן צמחי
1 יח' כרישה חתוכה לרצועות
2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים (עם השורש למניעת התפרקות)
מלח ופלפל גרוס
כף גרגירי כוסברה
180 גר' שזיפים מיובשים מגולענים
כוס יין אדום
2 ענפי טימין טרי

להגשה:
200 גר' ענבים שחורים קטנים מזן קרמסון ללא חרצנים

לתוספת:
1.5 ק"ג בטטות צעירות
100 מ"ל שמן זית
כף טימין
5 שיני שום על קליפתן
מלח ים

אופן ההכנה:
מחממים בסיר כבד את השמן וצורבים את קוביות הטלה להשחמה. אם כמות הטלה גדולה לסיר – לחלק את הכמות ולצרוב חצי כמות כל פעם.
לתבל בגרגרי הכוסברה, מלח ופלפל, להוסיף את הכרישה ולערבב.
להוסיף את היין האדום ולבשל מספר דקות לאידוי חלקי.
להוסיף את הטימין ולכסות את הסיר ולהנמיך להבה לבינונית –נמוכה.
לבשל כחצי שעה.
להוסיף את הבצלים הסגולים והשזיפים, ולהמשיך לבשל מכוסה עד לריכוך קוביות הטלה.
אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף מעט מרק עוף צח חם או מים רותחים.
במקביל מניחים בתבנית את הבטטות הקטנטנות שטופות. מתבלים במעט שמן זית ומלח ים, שיני שום וטימין.
צולים בתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות כחצי שעה עד לריכוך.
ניתן לרענן לקראת ההגשה עם מעט שמן זית.
מוסיפים את הענבים לתבשיל הטלה עם סיום הבישול.
משלימים טעמים של התבשיל אם צריך,  ומגישים לצד הבטטות הצלויות.

טיפ:
התבשיל טוב יותר תמיד ביום אחרי.
רק לא לשכוח שאם מכינים אותו יום קודם – את הענבים להוסיף תמיד רק לקראת ההגשה.

צילום דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר