מצרכים ל-8 מנות:
300 גרם בצק פריך למאפים מתוקים "מעדנות"
שכבת תפוחים:
5 תפוחים מזן גראנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
5 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
50 גרם חמאת תנובה (ניתן לוותר אם מעוניינים בקינוח פרווה)
1/2 כף קורנפלור
שכבת שקדים:
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
1/2 כף סוכר
חלבון מ-1/2 ביצה
אופן ההכנה:
לאפות את הבצק פריך על מגש אפייה, בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 15 דקות עד הזהבה קלה.
כשיוצא מהתנור, לחרוץ את הבצק עם 8 רינגים (כל רינג בקוטר 5 ס"מ).
להעביר את הבצק עם הרינג למגש אחר.
להכנת מלית התפוחים:
לבשל את התפוחים עם הסוכר והקינמון על אש בינונית כ- 15 דקות תוך כדי ערבוב.
כאשר התפוחים רכים ומקבלים גוון זהוב, להוסיף את החמאה ולהמשיך לערבב עד שהרוטב מסמיך מעט.
להוריד מהאש ולהוסיף את הקורנפלור.
לחלק את התפוחים בין 8 הרינגים ולדחוס בעזרת כפית.
להכנת שכבת השקדים:
לערבב את השקדים עם הסוכר והחלבון.
להניח שכבה דקה של שקדים מעל התפוחים, ככפית מן התערובת, ולהדק היטב.
לאפות כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות עד שהשקדים מקבלים צבע זהוב.
כשהרינג עדיין חם, להעביר סכין בזהירות מסביב ולהוריד את הרינג.
טיפים:
מומלץ להגיש עם קצפת או גלידת ווניל
במקום להכין יחידות אישיות ניתן להכין בתבנית אחת גדולה.
צילום וסטיילינג ליטל ארזי