עוגה חגיגית של תפוחים ושקדים

מצרכים ל-8 מנות:300 גרם בצק פריך למאפים מתוקים "מעדנות"שכבת תפוחים:5 תפוחים מזן גראנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות5 כפות סוכר חום1 כפית קינמון50 גרם חמאת תנובה (ניתן לוותר אם מעוניינים בקינוח פרווה)1/2 כף קורנפלורשכבת שקדים:50 גרם שקדים מולבנים פרוסים1/2 כף סוכרחלבון מ-1/2 ביצהאופן ההכנה:לאפות את הבצק פריך על מגש אפייה, בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 15 דקות עד הזהבה קלה. כשיוצא מהתנור, לחרוץ את הבצק עם 8 רינגים (כל רינג בקוטר 5 ס"מ). להעביר את הבצק עם הרינג למגש אחר.להכנת מלית התפוחים:לבשל את התפוחים עם הסוכר והקינמון על אש בינונית כ- 15 דקות תוך כדי ערבוב. כאשר התפוחים רכים ומקבלים גוון זהוב, להוסיף את החמאה ולהמשיך לערבב עד שהרוטב מסמיך מעט. להוריד מהאש ולהוסיף את הקורנפלור. לחלק את התפוחים בין 8 הרינגים ולדחוס בעזרת כפית.להכנת שכבת השקדים: לערבב את השקדים עם הסוכר והחלבון. להניח שכבה דקה של שקדים מעל התפוחים, ככפית מן התערובת, ולהדק היטב.לאפות כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות עד שהשקדים מקבלים צבע זהוב.כשהרינג עדיין חם, להעביר סכין בזהירות מסביב ולהוריד את הרינג.טיפים:מומלץ להגיש עם קצפת או גלידת ווניל במקום להכין יחידות אישיות ניתן להכין בתבנית אחת גדולה.צילום וסטיילינג ליטל ארזי

מצרכים ל-8 מנות:
300 גרם בצק פריך למאפים מתוקים "מעדנות"
שכבת תפוחים:
5 תפוחים מזן גראנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
5 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
50 גרם חמאת תנובה (ניתן לוותר אם מעוניינים בקינוח פרווה)
1/2 כף קורנפלור
שכבת שקדים:
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
1/2 כף סוכר
חלבון מ-1/2 ביצה

אופן ההכנה:
לאפות את הבצק פריך על מגש אפייה, בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 15 דקות עד הזהבה קלה.
כשיוצא מהתנור, לחרוץ את הבצק עם 8 רינגים (כל רינג בקוטר 5 ס"מ).
 להעביר את הבצק עם הרינג למגש אחר.

להכנת מלית התפוחים:
לבשל את התפוחים עם הסוכר והקינמון על אש בינונית כ- 15 דקות תוך כדי ערבוב.
כאשר התפוחים רכים ומקבלים גוון זהוב, להוסיף את החמאה ולהמשיך לערבב עד שהרוטב מסמיך מעט.
להוריד מהאש ולהוסיף את הקורנפלור.
לחלק את התפוחים בין 8 הרינגים ולדחוס בעזרת כפית.

להכנת שכבת השקדים:
לערבב את השקדים עם הסוכר והחלבון.
להניח שכבה דקה של שקדים מעל התפוחים, ככפית מן התערובת, ולהדק היטב.
לאפות כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות עד שהשקדים מקבלים צבע זהוב.
כשהרינג עדיין חם, להעביר סכין בזהירות מסביב ולהוריד את הרינג.

טיפים:
מומלץ להגיש עם קצפת או גלידת ווניל
במקום להכין יחידות אישיות ניתן להכין בתבנית אחת גדולה.

צילום וסטיילינג ליטל ארזי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר