עוגת דבש מסורתית

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:1 כוס (360 גרם) דבש1 כוס (200 גרם) סוכר200 גרם חמאה או מרגרינה2 ביצים1 כפית קינמון טחון 1/2 כפית ציפורן טחון 1 כף תמצית שקדים 1 כפית תמצית רום 1 כף תמצית וניל 1 כף קליפת תפוז מגוררת4 כוסות (560 גרם) קמח לבן רב תכליתי 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה 1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו טהור 1 כוס אגוז מלך קצוץ דק 1/2 כוס קליפות הדרים מסוכרות 1/2 כוס (120 מ"ל) חלבלציפוי:1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר 1/3 כוס (45 גרם) אבקת קקאו מנופה 2 כפות (30 מ"ל) מים20 גרם חמאה או מרגרינה מומסתאופן ההכנה:מחממים תנור לחום בינוני.שמים דבש, סוכר וחמאה בסיר וממיסים. מערבבים תוך כדי המסה. מצננים ומעבירים לקערה גדולה.מוסיפים את החלב. טורפים פנימה את הביצים, תבלינים ותמציות וקליפת תפוז. מערבבים בנפרד את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, אבקת קקאו, אגוזים) ומוסיפים לתערובת של הנוזלים.מערבבים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה.יוצקים לתבנית משומנת ואופים 60- 50 דקות. העוגה מוכנה כשהקיסם יוצא נקי.מצננים את העוגה.הכנת הציפוי:בוחשים יחד את כל החומרים עד קבלת קרם חלק ומורחים על העוגה האפויה.טיפ:במקום הציפוי ניתן למרוח על העוגה גלזורה שוקולד לקבלת מראה מבריק.מתכונים נוספים

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
1 כוס (360 גרם) דבש
1 כוס (200 גרם) סוכר
200 גרם חמאה או מרגרינה
2 ביצים
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ציפורן טחון
1 כף תמצית שקדים
1 כפית תמצית רום
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת תפוז מגוררת
4 כוסות (560 גרם) קמח לבן רב תכליתי
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו טהור
1 כוס אגוז מלך קצוץ דק
1/2 כוס קליפות הדרים מסוכרות
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב

לציפוי:
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1/3 כוס (45 גרם) אבקת קקאו מנופה
2 כפות (30 מ"ל) מים
20 גרם חמאה או מרגרינה מומסת

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.
שמים דבש, סוכר וחמאה בסיר וממיסים. מערבבים תוך כדי המסה. מצננים ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים את החלב. טורפים פנימה את הביצים, תבלינים ותמציות וקליפת תפוז.
מערבבים בנפרד את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, אבקת קקאו, אגוזים) ומוסיפים לתערובת של הנוזלים.
מערבבים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה.
יוצקים לתבנית משומנת ואופים 60- 50 דקות. העוגה מוכנה כשהקיסם יוצא נקי.
מצננים את העוגה.

הכנת הציפוי:
בוחשים יחד את כל החומרים עד קבלת קרם חלק ומורחים על העוגה האפויה.

טיפ:
במקום הציפוי ניתן למרוח על העוגה גלזורה שוקולד לקבלת מראה מבריק.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר