קרמבל תפוחים – מאפה תפוחים מקורמלים

מצרכים ל- 6 מנות:לבצק:חצי כוס חמאה חתוכה לקוביותחצי כוס סוכרחצי כוס קמחשליש כוס שקד טחון2 כפות אגוזי פקאן גרוסים גס2 כפות אגוזי מלך גרוסים גסלמלית:6 תפוחים קלופים חתוכים לקוביותגרידה מלימון אחד2 כפות ליקר תפוחים (קלבדוס)2 כפות חמאה4 כפות סוכראופן ההכנה:במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק למרקם פירורי.בסיר מבשלים את התפוחים עם החמאה, סוכר והליקר, עד שהתפוחים מעט מזהיבים ומתרככים (לא לגמרי).בכלי אישי (רינג) מוברש במעט חמאה, מהדקים בתחתית בצק.מניחים עד שלושת רבע גובה הכלי את התפוחים אחרי שמעט הצטננו.מפזרים מעל מעט מהבצק פירורים (לא מהדקים).אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 12-14 דקות.מוציאים מהכלי אחרי מנוחה של מספר דקות, ומפזרים אבקת סוכר מעל.הצעת הגשה:לצד גלידה וניל/שמנת חמוצה.מסעדת "סיטארה" – רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב, 03-6996633צילום דרור כץ

מצרכים ל- 6 מנות:
לבצק:
חצי כוס חמאה חתוכה לקוביות
חצי כוס סוכר
חצי כוס קמח
שליש כוס שקד טחון
2 כפות אגוזי פקאן גרוסים גס
2 כפות אגוזי מלך גרוסים גס

למלית:
6 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
גרידה מלימון אחד
2 כפות ליקר תפוחים (קלבדוס)
2 כפות חמאה
4 כפות סוכר

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק למרקם פירורי.
בסיר מבשלים את התפוחים עם החמאה, סוכר והליקר, עד שהתפוחים מעט מזהיבים ומתרככים (לא לגמרי).
בכלי אישי (רינג) מוברש במעט חמאה, מהדקים בתחתית בצק.
מניחים עד שלושת רבע גובה הכלי את התפוחים אחרי שמעט הצטננו.
מפזרים מעל מעט מהבצק פירורים (לא מהדקים).
אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 12-14 דקות.
מוציאים מהכלי אחרי מנוחה של מספר דקות, ומפזרים אבקת סוכר מעל.

הצעת הגשה:
לצד גלידה וניל/שמנת חמוצה.

מסעדת "סיטארה" – רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב, 03-6996633

צילום דרור כץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר