חביתיות במילוי תפוחים ותמרים

חומרים ל-8 מנות: לחביתיות:1 כוס קמח2 ביצים1 חלמון1/2 כוס חלב1/2 כוס מים20 גרם חמאה רכה למלית:4 תפוחים גרני סמית (ירוקים חמצמצים)2 כפות סוכר חום500 גרם תמר חיאני או מג'הול 1 כף קליפת לימון מגורדת30 גרם חמאה להגשה: 1 גביע יוגורט טבעי 100 גרם אגוזי מלך קליפורניה קלויים קצוצים גס אופן ההכנה:במעבד מזון או בבלנדר מערבלים יחד את כל מרכיבי החביתיות. משהים לפחות רבע שעה. מטגנים חביתיות דקות במחבת טפלון, משומנת במעט חמאה רק לפני טיגון החביתייה הראשונה. אם החביתיות דקות- מספיק לטגן רק בצד אחד. עורמים את החביתיות בצלחת. להכנת המילוי:קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות. במחבת כבדה ממיסים את החמאה עם הסוכר ומטגנים את התפוחים תוך בחישה, עד להזהבתם. מגלענים את התמרים, חותכים לרבעים ומוסיפים למחבת. מבשלים מספר דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את קליפת הלימון. ממלאים את החביתיות בתערובת התפוחים והתמרים ומגלגלים. מסדרים בתבנית משומנת במעט חמאה ומחממים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מגישים עם יוגורט ואגוזים קלויים קצוצים.

חומרים ל-8 מנות:
לחביתיות:
1 כוס קמח
2 ביצים
1 חלמון
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים
20 גרם חמאה רכה

למלית:
4 תפוחים גרני סמית (ירוקים חמצמצים)
2 כפות סוכר חום
500 גרם תמר חיאני או מג'הול
1 כף קליפת לימון מגורדת
30 גרם חמאה

להגשה:
1 גביע יוגורט טבעי
100 גרם אגוזי מלך קליפורניה קלויים קצוצים גס

אופן ההכנה:
במעבד מזון או בבלנדר מערבלים יחד את כל מרכיבי החביתיות.
משהים לפחות רבע שעה.
מטגנים חביתיות דקות במחבת טפלון, משומנת במעט חמאה רק לפני טיגון החביתייה הראשונה.
אם החביתיות דקות- מספיק לטגן רק בצד אחד.
עורמים את החביתיות בצלחת.

להכנת המילוי:
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
במחבת כבדה ממיסים את החמאה עם הסוכר ומטגנים את התפוחים תוך בחישה, עד להזהבתם.
מגלענים את התמרים, חותכים לרבעים ומוסיפים למחבת. מבשלים מספר דקות.
מסירים מהאש ומוסיפים את קליפת הלימון.
ממלאים את החביתיות בתערובת התפוחים והתמרים ומגלגלים.
מסדרים בתבנית משומנת במעט חמאה ומחממים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
מגישים עם יוגורט ואגוזים קלויים קצוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר