תבשיל בשר בקר עם תמר

חומרים ל-6 מנות:1 בצל גדול קצוץ4 כפות שמן קנולה4 שיני שום פרוסות1 ק"ג כתף טלה או בקר חתוך לקוביותמלח ופלפל שחור1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר500 גר' תמר חיאני מגולען1 מקל קינמון2 כפות סילאן תמרים1 כף שומשום100 גרם אגוזי מלך – קליפורניה קצוצים גסתימין אופן ההכנה: בסיר כבד ורחב מטגנים את הבצל בשמן חם עד שמתרכך. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מנגבים את קוביות הבשר במגבות נייר ומוסיפים לסיר.מטגנים מכל הצדדים עד שמשחימות מעט. מתבלים במלח, פלפל וג'ינג'ר. מוסיפים חצי כוס מים חמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי, עד שהבשר רך. מוסיפים את התמרים, הקינמון והסילאן וממשיכים לבשל כ-20 דקות בסיר לא מכוסה. במחבת יבשה קולים את השומשום, מפזרים על המנה.מוסיפים למחבת את האגוזים וקולים עד שמזהיבים.מפזרים על המנה יחד עם התימין ומגישים. מתאים להגיש עם אטריות עבות.

חומרים ל-6 מנות:
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות שמן קנולה
4 שיני שום פרוסות
1 ק"ג כתף טלה או בקר חתוך לקוביות
מלח ופלפל שחור
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
500 גר' תמר חיאני מגולען
1 מקל קינמון
2 כפות סילאן תמרים
1 כף שומשום
100 גרם אגוזי מלך – קליפורניה קצוצים גס
תימין

אופן ההכנה:
בסיר כבד ורחב מטגנים את הבצל בשמן חם עד שמתרכך. מוסיפים את השום ומטגנים דקה.
מנגבים את קוביות הבשר במגבות נייר ומוסיפים לסיר.
מטגנים מכל הצדדים עד שמשחימות מעט.
מתבלים במלח, פלפל וג'ינג'ר.
מוסיפים חצי כוס מים חמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי, עד שהבשר רך.
מוסיפים את התמרים, הקינמון והסילאן וממשיכים לבשל כ-20 דקות בסיר לא מכוסה.
במחבת יבשה קולים את השומשום, מפזרים על המנה.
מוסיפים למחבת את האגוזים וקולים עד שמזהיבים.
מפזרים על המנה יחד עם התימין ומגישים.
מתאים להגיש עם אטריות עבות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר