עלי פילו ממולאים בעוף ושקדים עם סוכריות גזר גמדי

רכיבים למילוי:12 עלי פילו1 ק"ג פרגיות (חתוך לקוביות)1/4 ק"ג שקדים טבעיים1/4 ק"ג צימוקים5 בצלים גדוליםאופן ההכנה: מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים שקדים, צימוקים ופרגיות.טגנים מעט ומוסיפים תיבול לפי הטעם: לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור, ומצננים.לוקחים 3 עלי פילו, מניחים אחד על השני כאשר מורחים שכבה עדינה של שמן בין אחד לארד ומעל. חותכים לרבעים כאשר בכל אחד מהרבעים מניחים במרכזו את המילוי, וסוגרים אותו כמו רימון (בסיבוב כמו בתמונה).מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות (או עד להזהבה).רכיבים לסוכריות הגזר גמדי:1 ק"ג גזר גמדי 1 ק"ג סוכר2 מקלות קנמון1/2 כוס תפוזים1 לימון פרוס4 כוכבי אניס6-7 ציפורןאופן ההכנה:מבשלים הכל יחד ומביאים לרתיחה עד שהרוטב מצטמצם ומתקבלות סוכריות גזר גמדי. מורידים מהאש.לקישוט:חבילה עירית מטוגנת בשמן עמוק למספר שניות.בניית המנה:מניחים במרכז הצלחת 2 רימוני פילו.מוסיפים בצד אחד מעט מסוכריות הגזר, מצד האחר חופן עירית.ומפזרים מעל אבקת סוכר וקינמון.מתחם "נסיה" – צומת ראם מסמיה הדרומית (הגעה מכביש 6 ו-20)צילום דן פרץ

רכיבים למילוי:
12 עלי פילו
1 ק"ג פרגיות (חתוך לקוביות)
1/4 ק"ג שקדים טבעיים
1/4 ק"ג צימוקים
5 בצלים גדולים

אופן ההכנה:
מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים שקדים, צימוקים ופרגיות.
טגנים מעט ומוסיפים תיבול לפי הטעם: לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור, ומצננים.
לוקחים 3 עלי פילו, מניחים אחד על השני כאשר מורחים שכבה עדינה של שמן בין אחד לארד ומעל.
חותכים לרבעים כאשר בכל אחד מהרבעים מניחים במרכזו את המילוי, וסוגרים אותו כמו רימון (בסיבוב כמו בתמונה).
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות (או עד להזהבה).

רכיבים לסוכריות הגזר גמדי:
1 ק"ג גזר גמדי
1 ק"ג סוכר
2 מקלות קנמון
1/2 כוס תפוזים
1 לימון פרוס
4 כוכבי אניס
6-7 ציפורן

אופן ההכנה:
מבשלים הכל יחד ומביאים לרתיחה עד שהרוטב מצטמצם ומתקבלות סוכריות גזר גמדי. מורידים מהאש.

לקישוט:
חבילה עירית מטוגנת בשמן עמוק למספר שניות.

בניית המנה:
מניחים במרכז הצלחת 2 רימוני פילו.
מוסיפים בצד אחד מעט מסוכריות הגזר, מצד האחר חופן עירית.
ומפזרים מעל אבקת סוכר וקינמון.

מתחם "נסיה" – צומת ראם מסמיה הדרומית (הגעה מכביש 6 ו-20)

צילום דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר