ממרח כבד מתקתק עם תאנים ופתיתי מלח צ'ילי

מתכון חגיגי לפתיחת סעודת ראש השנה, בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים רכיבים ל-10 מנות ראשונות: 700 גרם כבד עוף נקי 5 כפות שמן זית1 כפית פתיתי מלח צ'ילי1/2 כפית פלפל שחור גרוס 4 ביצים קשות מקולפות לריבה: 5 בצלים אדומים גדולים (700 גרם) קצוצים דק 7 תאנים מיובשות (100גרם) קצוצות1 כוס סוכר חום (180 גרם)1/2 כפית אבקת קינמון1 כוס יין אדום מתוק (260 מ"ל)לקרוסטיני:1 בגאט טרי חתוך לפרוסות שוות בגודלן1/2 כפית אבקת קינמון להגשה:1/2 כפית פתיתי מלח צ'יליאחד או יותר מהרכיבים הבאים: עלים ירוקים, מקל קינמון וצנובריםאופן ההכנה:מכינים את הריבה: בסיר קטן מרתיחים את היין עם הסוכר.מבשלים ומערבבים מדי פעם, עד שהסוכר נמס. מוסיפים בצל ותאנים ומערבבים היטב. מבשלים 10 דקות על להבה בינונית.מוסיפים אבקת קינמון ומערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד. מבשלים 15-20 דקות על אש נמוכה, עד שמתקבלת ריבת בצל סמיכה. מכינים את הקרוסטיני: מחממים תנור לחום גבוה מאוד (230 מעלות).מניחים את הבאגט הפרוס בתבנית אפייה וקולים בתנור הלוהט 2 דקות או עד שמתקבל גוון שזוף. מוציאים את פרוסות הבאגט מהתנור.בעודן חמות מפזרים מעליהן אבקת קינמון.מכינים את ממרח הכבד: בקערה גדולה מערבבים את הכבדים עם 4 כפות שמן זית ומלח גס. מחממים היטב מחבת טפלון ומקפיצים בו את הכבדים. כאשר הכבדים מגיעים לרמת העשייה הרצויה מוסיפים 4 כפות גדושות של ריבת בצל ומקפיצים יחד. מעבירים למעבד מזון את תכולת המחבת ומוסיפים את הביצים הקשות. מפעילים את מעבד המזון בפולסים, כדי לא לקבל מרקם חלק לגמרי.הטיפ של שגב: את הממרח העשיר מגישים עם הקרוסטיני: מניחים על פרוסות הבאגט הקלוי שכבה נדיבה של ממרח ומעליו מוסיפים חצי כפית מריבת הבצל. רגע לפני ההגשה מעטרים את המנה בעלים ירוקים, מקל קינמון או כל קישוט אחר שאוהבים. פתיתי מלח גורמה בסדרת "מלח הארץ- טעמי עולם" ארוזים בצנצנות איכותיות ומעוצבות, המאפשרות שימוש קל ונוח וכן שמירה על טריות ואיכות המלח לאורך זמן.

מתכון חגיגי לפתיחת סעודת ראש השנה, בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים

רכיבים ל-10 מנות ראשונות:
700 גרם כבד עוף נקי 
5 כפות שמן זית
1 כפית פתיתי מלח צ'ילי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
4 ביצים קשות מקולפות
 
לריבה:
5 בצלים אדומים גדולים (700 גרם) קצוצים דק
 7 תאנים מיובשות (100גרם) קצוצות
1 כוס סוכר חום (180 גרם)
1/2 כפית אבקת קינמון
1 כוס יין אדום מתוק (260 מ"ל)

לקרוסטיני:
1 בגאט טרי חתוך לפרוסות שוות בגודלן
1/2 כפית אבקת קינמון

להגשה:
1/2 כפית פתיתי מלח צ'ילי
אחד או יותר מהרכיבים הבאים: עלים ירוקים, מקל קינמון וצנוברים

אופן ההכנה:
מכינים את הריבה:
בסיר קטן מרתיחים את היין עם הסוכר.
מבשלים ומערבבים מדי פעם, עד שהסוכר נמס.
מוסיפים בצל ותאנים ומערבבים היטב.
מבשלים 10 דקות על להבה בינונית.
מוסיפים אבקת קינמון ומערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד.
מבשלים 15-20 דקות על אש נמוכה, עד שמתקבלת ריבת בצל סמיכה.

מכינים את הקרוסטיני:
מחממים תנור לחום גבוה מאוד (230 מעלות).
מניחים את הבאגט הפרוס בתבנית אפייה וקולים בתנור הלוהט 2 דקות או עד שמתקבל גוון שזוף.
מוציאים את פרוסות הבאגט מהתנור.
בעודן חמות מפזרים מעליהן אבקת קינמון.

מכינים את ממרח הכבד:
בקערה גדולה מערבבים את הכבדים עם 4 כפות שמן זית ומלח גס.
מחממים היטב מחבת טפלון ומקפיצים בו את הכבדים.
כאשר הכבדים מגיעים לרמת העשייה הרצויה מוסיפים 4 כפות גדושות של ריבת בצל ומקפיצים יחד.
מעבירים למעבד מזון את תכולת המחבת ומוסיפים את הביצים הקשות.
מפעילים את מעבד המזון בפולסים, כדי לא לקבל מרקם חלק לגמרי.

הטיפ של שגב:
את הממרח העשיר מגישים עם הקרוסטיני: מניחים על פרוסות הבאגט הקלוי שכבה נדיבה של ממרח ומעליו מוסיפים חצי כפית מריבת הבצל.
רגע לפני ההגשה מעטרים את המנה בעלים ירוקים, מקל קינמון או כל קישוט אחר שאוהבים.

פתיתי מלח גורמה בסדרת "מלח הארץ- טעמי עולם" ארוזים בצנצנות איכותיות ומעוצבות, המאפשרות שימוש קל ונוח וכן שמירה על טריות ואיכות המלח לאורך זמן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר