תפוח מלא בריאות ושוקולד

תארו לכם שאתם פותחים את התפוח האפוי על צלחת, ושוקולד חם נמס ניגר לו מהפרי, כאילו היה חלק בלתי נפרד מהתפוח (או כאילו שהיה שם מאז ומעולם). 3 קוביות שוקולד מריר הופכות את התפוח הממולא בריאות למנה אחרונה מבריקה, ובמיוחד לראש השנה.חומרים ל- 6 מנות:6 תפוחים ירוקים1 טבלה שוקולד מריר 70%3 כפות צימוקים2 כפות ריבת פירות יער1/2 כוז אגוזים או שקדים קצוצים300 מ"ל מיץ תפוחים 3 כפות סוכר50 גר' חמאה בקוביותתוכן של 1/2 מקל וונילאופן ההכנה:מחממים את התנור ל- 180 מעלות.משרים את הצימוקים במיץ התפוחים ל- 10 דקות.חותכים את חלקו העליון של התפוח ובאמצעות סכין חד מרוקנים את הפנים בזהירות כדי לא לפגוע בצורה החיצונית.מסדרים את התפוחים בתבנית אפייה בגודל מתאים.מסננים את הצימוקים ומוסיפים אליהם את האגוזים, הסוכר והריבה ומערבבים היטב. ממלאים את התפוחים בתערובת שנוצרה עד 3/4 מהגובה, וסוגרים עם ראש התפוח.שופכים לתבנית את מיץ התפוחים עם הווניל.מכניסים  לתנור ואופים כ- 20 דקות. להגשה:שוברים את טבלת השוקולד לקוביות.מוציאים את התפוחים האפויים מהתנור.מסירים את הכובעים ומניחים בכל תפוח 3 קוביות שוקולד. סוגרים מחדש עם הכובעים ומגישים מיד.מתוך הספר "70% קקאו" של השוקולטיירית גבי הופשטטר מ"גבריאלס", ספר המכיל יחסית מעט מתכונים אבל המון סיפורי שוקולד ותמונות מרהיבות.

תארו לכם שאתם פותחים את התפוח האפוי על צלחת, ושוקולד חם נמס ניגר לו מהפרי, כאילו היה חלק בלתי נפרד מהתפוח (או כאילו שהיה שם מאז ומעולם).
3 קוביות שוקולד מריר הופכות את התפוח הממולא בריאות למנה אחרונה מבריקה, ובמיוחד לראש השנה.

חומרים ל- 6 מנות:
6 תפוחים ירוקים
1 טבלה שוקולד מריר 70%
3 כפות צימוקים
2 כפות ריבת פירות יער
1/2 כוז אגוזים או שקדים קצוצים
300 מ"ל מיץ תפוחים
3 כפות סוכר
50 גר' חמאה בקוביות
תוכן של 1/2 מקל ווניל

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
משרים את הצימוקים במיץ התפוחים ל- 10 דקות.
חותכים את חלקו העליון של התפוח ובאמצעות סכין חד מרוקנים את הפנים בזהירות כדי לא לפגוע בצורה החיצונית.
מסדרים את התפוחים בתבנית אפייה בגודל מתאים.
מסננים את הצימוקים ומוסיפים אליהם את האגוזים, הסוכר והריבה ומערבבים היטב.
ממלאים את התפוחים בתערובת שנוצרה עד 3/4 מהגובה, וסוגרים עם ראש התפוח.
שופכים לתבנית את מיץ התפוחים עם הווניל.
מכניסים  לתנור ואופים כ- 20 דקות.

להגשה:
שוברים את טבלת השוקולד לקוביות.
מוציאים את התפוחים האפויים מהתנור.
מסירים את הכובעים ומניחים בכל תפוח 3 קוביות שוקולד.
סוגרים מחדש עם הכובעים ומגישים מיד.

מתוך הספר "70% קקאו" של השוקולטיירית גבי הופשטטר מ"גבריאלס", ספר המכיל יחסית מעט מתכונים אבל המון סיפורי שוקולד ותמונות מרהיבות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר