דג דניס ברוטב צ'רמולה בגריל

חומרים ל- 2 מנות:2 דגי דניס נקיים ומוכנים.ענפי רוזמרין. 4 שיני שום.שמן זית למריחה על הדג.לרוטב צ'רמולה:מיץ מלימון אחד. 1 כוס פטרוזיליה.1 כוס כוסברה. 2 שיני שום. 1 כף פפריקה מתוקה.1 כף פפריקה חריפה (לפי הטעם( 1 כפית כמון. 1/2 כפית פלפל שחור.מעט מלח.1/4 כוס שמן זית. אופן ההכנה:שוטפים את הדג ומייבשים בנייר מגבת. חורצים בסכין חדה שני חתכים בעור הדג לעומק 1 ס"מ בכל צד, ומורחים אותו בשמן זית. מכניסים לבטן הדג כמה ענפי רוזמרין ו-2 שיני שום. מחממים את גריל הגז במכסה סגור ל-250 מעלות, מניחים את הדג וסוגרים את המכסה ל-5 דקות. פותחים את הגריל והופכים את הדג. עור הדג צריך להיות קריספי ולהתנתק ממשטח הצלייה בקלות. אם עור הדג דביק ולא מתנתק בקלות, סוגרים את הגריל וממשיכים את פעולת הצלייה עוד שלוש דקות. הופכים את הדג וצולים 5 דקות נוספות.אופן הכנת הרוטב:טוחנים היטב את כל החומרים מלבד השמן.מזליפים שמן זית, טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך מוסיפים עוד מיץ לימון. הרכבת המנה:מחממים מעט את הרוטב ויוצקים על הדג מיד כשהוא יוצא מהגריל.כרמל דיירקט היא יבואנית גרילי גזצילום אסף אמברם

חומרים ל- 2 מנות:
2 דגי דניס נקיים ומוכנים.
ענפי רוזמרין.
4 שיני שום.
שמן זית למריחה על הדג.

לרוטב צ'רמולה:
מיץ מלימון אחד.
1 כוס פטרוזיליה.
1 כוס כוסברה.
2 שיני שום.
1 כף פפריקה מתוקה.
1 כף פפריקה חריפה (לפי הטעם(
1 כפית כמון.
1/2 כפית פלפל שחור.
מעט מלח.
1/4 כוס שמן זית.

אופן ההכנה:

שוטפים את הדג ומייבשים בנייר מגבת.
חורצים בסכין חדה שני חתכים בעור הדג לעומק 1 ס"מ בכל צד, ומורחים אותו בשמן זית.
מכניסים לבטן הדג כמה ענפי רוזמרין ו-2 שיני שום.
מחממים את גריל הגז במכסה סגור ל-250 מעלות, מניחים את הדג וסוגרים את המכסה ל-5 דקות.
פותחים את הגריל והופכים את הדג.
עור הדג צריך להיות קריספי ולהתנתק ממשטח הצלייה בקלות.
אם עור הדג דביק ולא מתנתק בקלות, סוגרים את הגריל וממשיכים את פעולת הצלייה עוד שלוש דקות.
הופכים את הדג וצולים 5 דקות נוספות.

אופן הכנת הרוטב:

טוחנים היטב את כל החומרים מלבד השמן.
מזליפים שמן זית, טועמים ומתקנים תיבול.
במידת הצורך מוסיפים עוד מיץ לימון.

הרכבת המנה:
מחממים מעט את הרוטב ויוצקים על הדג מיד כשהוא יוצא מהגריל.

כרמל דיירקט היא יבואנית גרילי גז

צילום אסף אמברם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר