אוזני המן בדואט טוב-טעם ופרג

ל- 15 יחידות בגודל בינוניחומרים לבצק:חצי ק"ג קמח מנופה1 שקית אבקת אפייה300 גר' חמאת טרה רבע כוס פריגת תפוחים או רבע כוס מים2 כפיות ברנדיכפית חומץחומרים למלית:300 גר' גבינת טוב טעםרבע כוס סוכר2 כפות מלית פרג מוכנה (של פוליבה)1 שקית אינסטנט פודינג בטעם ווניללקישוט: אבקת סוכראופן ההכנה:מכניסים את כל חומרי הבצק "היבשים" למיקסר במהירות איטית ולשים כדקה.מוסיפים למיקסר את החומרים "הרטובים" בהדרגה, עד קבלת בצק אחיד ויבש.מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המלית.מרדדים על משטח מקומח את הבצק, וקורצים עיגולים עם כוס (קוטר שפת הכוס תקבע את גודל האוזן המן).מניחים במרכז כל עיגול כפית נדיבה מהתערובת ומהדקים בעזרת הידיים, כל עיגול לצורת משולש (אוזן המן).מניחים את אוזני המן בתבנית עם נייר אפייה (במרחק סביר אחד מהשני). מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ– 180 מעלות למשך כ– 35 דקות או עד הזהבה קלה של הבצק.מצננים את אוזני המן ובוזקים את אבקת הסוכר בעזרת מסננת קטנה.המלצת השף:להוסיף לתערובת הגבינה חופן צנוברים קלויים.ניתן להוסיף לבצק מעט קינמון.ניתן לרדד מחדש את שאריות הבצק עד שלוש פעמים, ולקרוץ מהבצק עיגולים.

ל- 15 יחידות בגודל בינוני

חומרים לבצק:
חצי ק"ג קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
300 גר' חמאת טרה
רבע כוס פריגת תפוחים או רבע כוס מים
2 כפיות ברנדי
כפית חומץ

חומרים למלית:
300 גר' גבינת טוב טעם
רבע כוס סוכר
2 כפות מלית פרג מוכנה (של פוליבה)
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם ווניל

לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מכניסים את כל חומרי הבצק "היבשים" למיקסר במהירות איטית ולשים כדקה.
מוסיפים למיקסר את החומרים "הרטובים" בהדרגה, עד קבלת בצק אחיד ויבש.
מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המלית.
מרדדים על משטח מקומח את הבצק, וקורצים עיגולים עם כוס (קוטר שפת הכוס תקבע את גודל האוזן המן).
מניחים במרכז כל עיגול כפית נדיבה מהתערובת ומהדקים בעזרת הידיים, כל עיגול לצורת משולש (אוזן המן).
מניחים את אוזני המן בתבנית עם נייר אפייה (במרחק סביר אחד מהשני). מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ– 180 מעלות למשך כ– 35 דקות או עד הזהבה קלה של הבצק.
מצננים את אוזני המן ובוזקים את אבקת הסוכר בעזרת מסננת קטנה.

המלצת השף:
להוסיף לתערובת הגבינה חופן צנוברים קלויים.
ניתן להוסיף לבצק מעט קינמון.
ניתן לרדד מחדש את שאריות הבצק עד שלוש פעמים, ולקרוץ מהבצק עיגולים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר