לזניה ירקות אנטיפסטי וגבינות

חומרים ל-6 מנות – תבנית המכילה 3 עלי לזניה זה לצד זה12 עלי לזניה "פרפקטו"רוטב עגבניות מוכן מראש, או רוטב מוכן קנוי בכמות של 800 מ"ל מעורב ב- 6 כפות שמנת מתוקה ומעט סוכר8-6 פרוסות חציל מנוקזות מנוזלים, מיובשות ומטוגנות בשמן זית משני צדדיהן5 פלפלים קלויים (ניתן לקנות בתחמיץ בצנצנת ולסנן לפני השימוש)קישוא זוקיני גדול חתוך ופרוס לפרוסות אורך ומטוגן קלות בשמן זית100 גרם גבינת עיזים כגון פרומעז מפוררת200 גרם גבינת מוצרלה מגוררתאופן ההכנה1. מחממים תנור לחום בינוני 200-180 מעלות מרפדים את התבנית בכמה כפות רוטב עגבניות.2. שמים 3 עלי לזניה על הרוטב ומניחים עוד מעט רוטב על העלים.3. מסדרים את פרוסות החציל המטוגנות, בוזקים מעל כשליש מכמות המוצרלה המגורדת.4. מניחים עוד שכבת עלי לזניה ומצפים במעט רוטב.5. מניחים שכבה של פלפלים קלויים ומפזרים עליהם גבינת עיזים מפוררת.6. מניחים עוד שכבה של עלי לזניה ועליה שופכים שכבה עבה של רוטב, מסיימים בבזיקת שארית המוצרלה.7. אופים בתנור מחומם (בחלקו הנמוך) 30 דקות עד שהמאפה מוכן. מוציאים מהתנור ומשהים כ- 10 דקות לפני שפורסים ומגישים.

חומרים ל-6 מנות – תבנית המכילה 3 עלי לזניה זה לצד זה
12 עלי לזניה "פרפקטו"
רוטב עגבניות מוכן מראש, או רוטב מוכן קנוי בכמות של 800 מ"ל מעורב ב- 6 כפות שמנת מתוקה ומעט סוכר
8-6 פרוסות חציל מנוקזות מנוזלים, מיובשות ומטוגנות בשמן זית משני צדדיהן
5 פלפלים קלויים (ניתן לקנות בתחמיץ בצנצנת ולסנן לפני השימוש)
קישוא זוקיני גדול חתוך ופרוס לפרוסות אורך ומטוגן קלות בשמן זית
100 גרם גבינת עיזים כגון פרומעז מפוררת
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני 200-180 מעלות מרפדים את התבנית בכמה כפות רוטב עגבניות.

2. שמים 3 עלי לזניה על הרוטב ומניחים עוד מעט רוטב על העלים.

3. מסדרים את פרוסות החציל המטוגנות, בוזקים מעל כשליש מכמות המוצרלה המגורדת.

4. מניחים עוד שכבת עלי לזניה ומצפים במעט רוטב.

5. מניחים שכבה של פלפלים קלויים ומפזרים עליהם גבינת עיזים מפוררת.

6. מניחים עוד שכבה של עלי לזניה ועליה שופכים שכבה עבה של רוטב, מסיימים בבזיקת שארית המוצרלה.

7. אופים בתנור מחומם (בחלקו הנמוך) 30 דקות עד שהמאפה מוכן. מוציאים מהתנור ומשהים כ- 10 דקות לפני שפורסים ומגישים.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר