רדיאטורה ברוטב לימון

רכיבים ל- 4 מנות600 גרם פסטה רדיאטורהמלחאורגנו טרישמן לטיגון עמוקלרוטב1 בצל ירוק שם1 שן שום3 לימוניםעגבנייה בשלה אחת3 כוסות שמנת מתוקה1 כף שמן זית מלח, אגוז מוסקט ופלפל לבןאופן ההכנהאת האורגנו מטגנים כמה שניות בשמן עמוק עד שהוא פריך, ומניחים על נייר סופג.את השמנת המתוקה מתבלים בעדינות באגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן. מניחים בסיר על להבה נמוכה לכעשרים דקות, עד שהשמנת מתרכזת מעט. בינתיים קוצצים את הבצל, ובסיר בינוני מאדים את הבצל בשמן, כותשים שן שום ומוסיפים. מכינים גרידה ממחצית לימון ומוסיפים. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול, חולטים בהם את העגבנייה וקולפים. חותכים את העגבנייה לקוביות ומוסיפים לבצל. סוחטים את הלימונים ומסננים לסיר. מוסיפים גם את השמנת המרוכזת. בסיר המים מבשלים את הפסטה.פסטה טריה מוכנה אחרי 2 דקות בערך. מסננים. מנערים קצת מים מהפסטה ומוסיפים לרוטב, מבשלים דקה ביחד, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך. מחלקים לצלחות גדולות, מפזרים אורגנו מטוגן לקישוט וטעם, וגבינת פארמזן מגוררת בצד.

רכיבים ל- 4 מנות
600 גרם פסטה רדיאטורה
מלח
אורגנו טרי
שמן לטיגון עמוק

לרוטב
1 בצל ירוק שם
1 שן שום
3 לימונים
עגבנייה בשלה אחת
3 כוסות שמנת מתוקה
1 כף שמן זית
מלח, אגוז מוסקט ופלפל לבן

אופן ההכנה
את האורגנו מטגנים כמה שניות בשמן עמוק עד שהוא פריך, ומניחים על נייר סופג.

את השמנת המתוקה מתבלים בעדינות באגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן.

מניחים בסיר על להבה נמוכה לכעשרים דקות, עד שהשמנת מתרכזת מעט.

בינתיים קוצצים את הבצל, ובסיר בינוני מאדים את הבצל בשמן, כותשים שן שום ומוסיפים.

מכינים גרידה ממחצית לימון ומוסיפים.

מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול, חולטים בהם את העגבנייה וקולפים.

חותכים את העגבנייה לקוביות ומוסיפים לבצל.

סוחטים את הלימונים ומסננים לסיר.

מוסיפים גם את השמנת המרוכזת. בסיר המים מבשלים את הפסטה.

פסטה טריה מוכנה אחרי 2 דקות בערך. מסננים.

מנערים קצת מים מהפסטה ומוסיפים לרוטב, מבשלים דקה ביחד, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.

מחלקים לצלחות גדולות, מפזרים אורגנו מטוגן לקישוט וטעם, וגבינת פארמזן מגוררת בצד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר