נודלס מוקפץ בג'ינג'ר ולמון גראס

מצרכים (4-6 מנות)1 שקית נודלס רחבות "אסם" (300 גרם) מבושלות על-פי הוראות היצרן ומסוננות ומעורבבות ב- 1 כף שמן (שומרים חם)חומרי התיבולחצי כוס מיםחצי כוס יין לבן יבש1 כף גדושה סוד התיבול ג'ינג'ר ולמון גראס – תאילנדיקליפת לימון מגורדת מלימון אחדחצי כף סוכר חום/לבן5-4 כפות חלב קוקוס חצי כפית טבסקו/רוטב צ'ילי מתוק 1 כפית שמן שומשום (או רגיל)לירקות1 כף שמן3-2 שיני שום פרוסות2 גזרים בינונים חתוכים למקלוניםקישוא חתוך למקלונים3 בצלים ירוקים, החלק הלבן, חתוך לרצועות, החלק הירוק חתוך לרצועות אלכסוניותלהגשהכוסברה קצוצה3-2 כפיות זרעוני שומשום קלוי או בוטנים קלויים קצוצים גסאופן ההכנה1. בסיר קטן מביאים לרתיחה המים, היין, סוד התיבול, קליפת הלימון והסוכר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.2. מוסיפים חלב קוקוס, הרוטב החריף ושמן השומשום ומבשלים עוד 10 דקות עד שהרוטב מסמיך קלות, שומרים חם.3. בווק מחממים השמן, מוסיפים השום, מקפיצים מקלוני גזר והקישוא תוך ערבוב 2-3 דקות.4. מוסיפים את החלק הלבן של הבצל, מקפיצים עוד דקה.5. מוסיפים את האיטריות והרוטב ומבשלים תוך כדי ערבוב עדין 3-2 דקות עד שהאיטריות והירקות מעורבבים היטב ברוטב.6. מוסיפים את הבצל הירוק, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.7. בוזקים השומשום והכוסברה הקצוצה ומגישים מייד.ניתן להוסיף למנה זו 250 גרם קוביות חזה עוף שרויות 10 דקות בכפית סוד התיבול ג'ינג'ר ולמון גראס – תאילנדי וכף שמן ומוקפצות בווק 4-3 דקות, מוסיפים אותן לפני שלב 3.

מצרכים (4-6 מנות)
1 שקית נודלס רחבות "אסם" (300 גרם) מבושלות על-פי הוראות היצרן ומסוננות ומעורבבות ב- 1 כף שמן (שומרים חם)

חומרי התיבול
חצי כוס מים
חצי כוס יין לבן יבש
1 כף גדושה סוד התיבול ג'ינג'ר ולמון גראס – תאילנדי
קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
חצי כף סוכר חום/לבן
5-4 כפות חלב קוקוס
חצי כפית טבסקו/רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית שמן שומשום (או רגיל)

לירקות
1 כף שמן
3-2 שיני שום פרוסות
2 גזרים בינונים חתוכים למקלונים
קישוא חתוך למקלונים
3 בצלים ירוקים, החלק הלבן, חתוך לרצועות, החלק הירוק חתוך לרצועות אלכסוניות

להגשה
כוסברה קצוצה

3-2 כפיות זרעוני שומשום קלוי או בוטנים קלויים קצוצים גס

אופן ההכנה
1. בסיר קטן מביאים לרתיחה המים, היין, סוד התיבול, קליפת הלימון והסוכר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.

2. מוסיפים חלב קוקוס, הרוטב החריף ושמן השומשום ומבשלים עוד 10 דקות עד שהרוטב מסמיך קלות, שומרים חם.

3. בווק מחממים השמן, מוסיפים השום, מקפיצים מקלוני גזר והקישוא תוך ערבוב 2-3 דקות.

4. מוסיפים את החלק הלבן של הבצל, מקפיצים עוד דקה.

5. מוסיפים את האיטריות והרוטב ומבשלים תוך כדי ערבוב עדין 3-2 דקות עד שהאיטריות והירקות מעורבבים היטב ברוטב.

6. מוסיפים את הבצל הירוק, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.

7. בוזקים השומשום והכוסברה הקצוצה ומגישים מייד.

ניתן להוסיף למנה זו 250 גרם קוביות חזה עוף שרויות 10 דקות בכפית סוד התיבול ג'ינג'ר ולמון גראס – תאילנדי וכף שמן ומוקפצות בווק 4-3 דקות, מוסיפים אותן לפני שלב 3.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר