פסטה עם אפונה ופטריות מיובשות

4 מנות חומרים:1 שקית (800 גרם) אפונת גינה מוקפאת "סנפרוסט" 500 גרם פסטה קצרה (מקרוני חתוכים, סלילים, צינורות או קונכיות)100 גרם פטריות פורצ'יני או פטריות שמפיניון מיובשות2 כפות חמאה או מרגרינהמלח ופלפל בנדיבות1 כף אבק מרק פטריות1 כפית סוכר (אפשר יותר)1 מיכל שמנת חמוצה או "קרם פרש"אופן ההכנה:מרתיחים את המים, מוסיפים את המלח ואת הפסטה, ומבשלים 6 דקות. בווק או במחבת גדולה נפרדת, מחממים את החמאה ומוסיפים את הפטריות. מפשירים במיקרוגל 1 כוס מן האפונה במשך 2 דקות בעוצמה גבוהה, וטוחנים עם כמה כפות מים חמים במעבד מזון. את יתר האפונים מוסיפים לסיר מי הפסטה ומבשלים כ-3 דקות נוספות. מעבירים את הפסטה ואת האפונה בכף מחוררת מן הסיר אל הווק. מוסיפים מלח, פלפל, אבקת מרק פטריות, סוכר (אפונה ירוקה טעימה מאוד כשהיא ממותקת קלות) ושמנת, ומערבבים בשתי כפות, תוך כדי חימום. ממשיכים לחמם ומערבבים כ-5 דקות, עד שכל רכיב מן הפסטה מצופה היטב ברוטב הירקרק, והרוטב עצמו סמיך ומעובה.ניתן להגיש עם בצל ירוק קצוץ, עירית קצוצה, צנוברים, או חופן ג'עלה (תערובת גרעינים קלויים ושומשום, שמשיגים בבתי-טבע).

4 מנות

חומרים:
1 שקית (800 גרם) אפונת גינה מוקפאת "סנפרוסט"
500 גרם פסטה קצרה (מקרוני חתוכים, סלילים, צינורות או קונכיות)
100 גרם פטריות פורצ'יני או פטריות שמפיניון מיובשות
2 כפות חמאה או מרגרינה
מלח ופלפל בנדיבות
1 כף אבק מרק פטריות
1 כפית סוכר (אפשר יותר)
1 מיכל שמנת חמוצה או "קרם פרש"

אופן ההכנה:
מרתיחים את המים, מוסיפים את המלח ואת הפסטה, ומבשלים 6 דקות.
בווק או במחבת גדולה נפרדת, מחממים את החמאה ומוסיפים את הפטריות.
מפשירים במיקרוגל 1 כוס מן האפונה במשך 2 דקות בעוצמה גבוהה, וטוחנים עם כמה כפות מים חמים במעבד מזון. את יתר האפונים מוסיפים לסיר מי הפסטה ומבשלים כ-3 דקות נוספות.
מעבירים את הפסטה ואת האפונה בכף מחוררת מן הסיר אל הווק.
מוסיפים מלח, פלפל, אבקת מרק פטריות, סוכר (אפונה ירוקה טעימה מאוד כשהיא ממותקת קלות) ושמנת, ומערבבים בשתי כפות, תוך כדי חימום.
ממשיכים לחמם ומערבבים כ-5 דקות, עד שכל רכיב מן הפסטה מצופה היטב ברוטב הירקרק, והרוטב עצמו סמיך ומעובה.

ניתן להגיש עם בצל ירוק קצוץ, עירית קצוצה, צנוברים, או חופן ג'עלה (תערובת גרעינים קלויים ושומשום, שמשיגים בבתי-טבע).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר