ניוקי בטטה עם חמאה ומרווה

החומרים:2 בטטות 1 תפוח אדמה3/4 כוסות קמח לבן1 חלמון1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררתקורט מלחלרוטב:100 גרם חמאה מלוחה10 עלי מרווה שלמים1/4 כוס מים 1 קישוא חתוך לרצועות דקות (ז'וליין)5 עלי מרווה קצוצים1 כף חמאהאופן ההכנה:הניוקי: מבשלים את הבטטות עד שהן מתרככות.מוציאים מהמים, קולפים, מקררים ומרסקים למחית.מוסיפים את הקמח, הביצה, המלח והפרמז. לשים עד לקבלת בצק.מניחים את הבצק בצד לשעה אחת לפחות.יוצרים מעין נקניקי בצק בעובי של 1 ס"מ, וחותכים מהם חתיכות באורך של כ-1.5 עד 2 ס"מ.הרוטב:ממיסים את 100 גרם החמאה על אש בינונית, ומוסיפים למחבת את עלי המרווה.מטגנים מעט ומוסיפים את 1/4 כוס המים. בוחשים היטב ומורידים מהאש.במחבת אחרת ממיסים את כף החמאה ביחד עם עלי המרווה הקצוצים והקישואים.מטגנים כ-2 דקות ומורידים מהאש. אופן הכנת המאכל:מרתיחים מים, מוסיפים למים מלח, ומבשלים את הניוקי עד שהם צפים.מוציאים את הניוקי מהסיר, מסננים את המים, ומעבירים לרוטב על עלי המרווה השלמים.מעבירים לצלחות הגשה, ומעל כל מנה מפזרים מעט מרוטב הקישואים.מגררים מעל כמות נדיבה של פרמזן ומגישים.המתכון מהאתר האיטלקי של ג'אקומוwww.giacomo.net

החומרים:
2 בטטות
1 תפוח אדמה
3/4 כוסות קמח לבן
1 חלמון
1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
קורט מלח

לרוטב:
100 גרם חמאה מלוחה
10 עלי מרווה שלמים
1/4 כוס מים
1 קישוא חתוך לרצועות דקות (ז'וליין)
5 עלי מרווה קצוצים
1 כף חמאה

אופן ההכנה:
הניוקי:
מבשלים את הבטטות עד שהן מתרככות.
מוציאים מהמים, קולפים, מקררים ומרסקים למחית.
מוסיפים את הקמח, הביצה, המלח והפרמז. לשים עד לקבלת בצק.
מניחים את הבצק בצד לשעה אחת לפחות.
יוצרים מעין נקניקי בצק בעובי של 1 ס"מ, וחותכים מהם חתיכות באורך של כ-1.5 עד 2 ס"מ.

הרוטב:
ממיסים את 100 גרם החמאה על אש בינונית, ומוסיפים למחבת את עלי המרווה.
מטגנים מעט ומוסיפים את 1/4 כוס המים. בוחשים היטב ומורידים מהאש.
במחבת אחרת ממיסים את כף החמאה ביחד עם עלי המרווה הקצוצים והקישואים.
מטגנים כ-2 דקות ומורידים מהאש.

אופן הכנת המאכל:
מרתיחים מים, מוסיפים למים מלח, ומבשלים את הניוקי עד שהם צפים.
מוציאים את הניוקי מהסיר, מסננים את המים, ומעבירים לרוטב על עלי המרווה השלמים.
מעבירים לצלחות הגשה, ומעל כל מנה מפזרים מעט מרוטב הקישואים.
מגררים מעל כמות נדיבה של פרמזן ומגישים.


המתכון מהאתר האיטלקי של ג'אקומו
www.giacomo.net

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר