ניוקי ארבע גבינות

חומרים ל- 6 מנות:1 ק"ג ניוקי, עדיף טרילרוטב:2 עגבניות טריות, טחונות בבלנדר עם מעט בזיליקום (מסננים ומשאירים נוזל נקי)40 גרם חמאה3 כפות וודקהקמצוץ טימין110 מ"ל שמנת מתוקה 32 גרם גבינת עמק מגורדת20 גרם גבינת מוצרלה מגורדת20 גרם גבינת פרמז'ן20 גרם גבינת רוקפור אופן ההכנה:מחממים מחבת וממיסים בה את החמאה. מוסיפים את הטימין. מוסיפים את הוודקה ומצמצמים את הנוזל לחצי. מוסיפים את העגבניות הטחונות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומצמצמים כ-6 דקות. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב למשך 2-3 דקות, עד שהרוטב סמיך מעט. לתבל לפי הטעם במלח ופלפל. לא להוסיף הרבה מלח: כאשר הרוטב יצטמצם, הוא יקבל את המליחות מהגבינות. להרתיח בסיר נפרד 4 ליטר מים. להוסיף 4 כפות מלח (לפני הכנסת הניוקי). מוסיפים את הניוקי, ומבשלים, עד שהם צפים. מסננים ומעבירים את הניוקי למחבת עם הרוטב ומגישים חם.

חומרים ל- 6 מנות:
1 ק"ג ניוקי, עדיף טרי

לרוטב:
2 עגבניות טריות, טחונות בבלנדר עם מעט בזיליקום (מסננים ומשאירים נוזל נקי)
40 גרם חמאה
3 כפות וודקה
קמצוץ טימין
110 מ"ל שמנת מתוקה 32%
20 גרם גבינת עמק מגורדת
20 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
20 גרם גבינת פרמז'ן
20 גרם גבינת רוקפור

אופן ההכנה:
מחממים מחבת וממיסים בה את החמאה. מוסיפים את הטימין.
מוסיפים את הוודקה ומצמצמים את הנוזל לחצי.
מוסיפים את העגבניות הטחונות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומצמצמים כ-6 דקות. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב למשך 2-3 דקות, עד שהרוטב סמיך מעט.
לתבל לפי הטעם במלח ופלפל. לא להוסיף הרבה מלח: כאשר הרוטב יצטמצם, הוא יקבל את המליחות מהגבינות.
להרתיח בסיר נפרד 4 ליטר מים. להוסיף 4 כפות מלח (לפני הכנסת הניוקי).
מוסיפים את הניוקי, ומבשלים, עד שהם צפים.
מסננים ומעבירים את הניוקי למחבת עם הרוטב ומגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר