חומרים ל- 6 מנות:
1 ק"ג ניוקי, עדיף טרי
לרוטב:
2 עגבניות טריות, טחונות בבלנדר עם מעט בזיליקום (מסננים ומשאירים נוזל נקי)
40 גרם חמאה
3 כפות וודקה
קמצוץ טימין
110 מ"ל שמנת מתוקה 32%
20 גרם גבינת עמק מגורדת
20 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
20 גרם גבינת פרמז'ן
20 גרם גבינת רוקפור
אופן ההכנה:
מחממים מחבת וממיסים בה את החמאה. מוסיפים את הטימין.
מוסיפים את הוודקה ומצמצמים את הנוזל לחצי.
מוסיפים את העגבניות הטחונות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומצמצמים כ-6 דקות. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב למשך 2-3 דקות, עד שהרוטב סמיך מעט.
לתבל לפי הטעם במלח ופלפל. לא להוסיף הרבה מלח: כאשר הרוטב יצטמצם, הוא יקבל את המליחות מהגבינות.
להרתיח בסיר נפרד 4 ליטר מים. להוסיף 4 כפות מלח (לפני הכנסת הניוקי).
מוסיפים את הניוקי, ומבשלים, עד שהם צפים.
מסננים ומעבירים את הניוקי למחבת עם הרוטב ומגישים חם.