ניוקי פירות ים ברוטב חמאת שום, לימון, פלפל, צ'ילי ויין לבן

ל- 6 מנות:מרכיבים:לניוקי:1.3 ק"ג תפו"א אדום1 ק"ג מלח גס4 חלמונים300 גר' קמח לבן רגיל (מחולק למנות של 75 גרם)1 כפית מלח דק1/2 כפית פלפל לבן טחוןלרוטב:350 גר' קלמרי (נקי חתוך לטבעות)350 גר' שרימפס (מקולף ללא שיריון)6 שיני שום (חתוך לפרוסות)1/2 פלפל צ'ילי אדום (חתוך לטבעות)מיץ לימון משני לימונים300 גר' חמאה קרה (חתוך לקוביות)120 מל' יין לבן חצי יבשמלח דק – לפי הטעםפלפל לבן טחון – לפי הטעםחופן פטרוזיליה קצוצה100 מל' שמן זית אופן ההכנה:ניוקי:מחממים את התנור ל- 15 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.מרפדים תבנית עמוקה במלח גס, ומסדרים את תפוחי האדמה על המלח הגס בצורה עמידה ולא שכיבה.אופים במשך שעתיים, מוציאים, ובעודם חמים חוצים לשניים ומרוקנים את התוכן.מועכים את תפוחי האדמה החמים למחית חלקה ומעבירים דרך מסננת.מוסיפים בהדרגה את הקמח והחלמונים ב- 4 שלבים, כל שלב 75 גר' קמח ביחד עם חלמון אחד, עד לקבלת מרקם אחיד.בסיום ארבעת השלבים מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הכמות המצויינת. מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל- 6 חתיכות. מכל חתיכה יוצרים גליל ארוך בעובי של 1 ס"מ, וחותכים לחתיכות באורך של 2 ס"מ.לאחר חיתוך הבצק לניוקי, מניחים על מגש שטוח מקומח ומקררים כשעה.הכנת המנה:מחממים מחבת עם מעט שמן זית וחמאה (כחצי כמות מהחמאה הרצויה).מוסיפים את שיני השום הפרוסות ואת הצ'ילי האדום לטיגון קל.מוסיפים את הקלמרי והשרימפס ומטגנים למשך 2 דקות (עד שהשרימפס משנה את צבעו ואת צורתו לחצי סהר).מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים על אש נמוכה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.מוסיפים את מיץ הלימון ומורידים מהאש.מניחים סיר עם מים ומלח דק על האש עד לרתיחה.מבשלים את הניוקי עד שצף, ולאחר מכן מסננים ומעבירים למחבת עם הרוטב.מוסיפים את שאר החמאה הקרה, מערבבים בעדינות על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך.מפזרים מעט פטרוזיליה, ומניחים בצורה יפה בצלחת הגשה.ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008, 24.8 עד 2.9

ל- 6 מנות:

מרכיבים:
לניוקי:
1.3 ק"ג תפו"א אדום
1 ק"ג מלח גס
4 חלמונים
300 גר' קמח לבן רגיל (מחולק למנות של 75 גרם)
1 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל לבן טחון

לרוטב:
350 גר' קלמרי (נקי חתוך לטבעות)
350 גר' שרימפס (מקולף ללא שיריון)
6 שיני שום (חתוך לפרוסות)
1/2 פלפל צ'ילי אדום (חתוך לטבעות)
מיץ לימון משני לימונים
300 גר' חמאה קרה (חתוך לקוביות)
120 מל' יין לבן חצי יבש
מלח דק – לפי הטעם
פלפל לבן טחון – לפי הטעם
חופן פטרוזיליה קצוצה
100 מל' שמן זית

אופן ההכנה:
ניוקי:
מחממים את התנור ל- 15 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
מרפדים תבנית עמוקה במלח גס, ומסדרים את תפוחי האדמה על המלח הגס בצורה עמידה ולא שכיבה.
אופים במשך שעתיים, מוציאים, ובעודם חמים חוצים לשניים ומרוקנים את התוכן.
מועכים את תפוחי האדמה החמים למחית חלקה ומעבירים דרך מסננת.
מוסיפים בהדרגה את הקמח והחלמונים ב- 4 שלבים, כל שלב 75 גר' קמח ביחד עם חלמון אחד, עד לקבלת מרקם אחיד.
בסיום ארבעת השלבים מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הכמות המצויינת.
מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל- 6 חתיכות.
מכל חתיכה יוצרים גליל ארוך בעובי של 1 ס"מ, וחותכים לחתיכות באורך של 2 ס"מ.
לאחר חיתוך הבצק לניוקי, מניחים על מגש שטוח מקומח ומקררים כשעה.

הכנת המנה:
מחממים מחבת עם מעט שמן זית וחמאה (כחצי כמות מהחמאה הרצויה).
מוסיפים את שיני השום הפרוסות ואת הצ'ילי האדום לטיגון קל.
מוסיפים את הקלמרי והשרימפס ומטגנים למשך 2 דקות (עד שהשרימפס משנה את צבעו ואת צורתו לחצי סהר).
מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים על אש נמוכה.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים את מיץ הלימון ומורידים מהאש.
מניחים סיר עם מים ומלח דק על האש עד לרתיחה.
מבשלים את הניוקי עד שצף, ולאחר מכן מסננים ומעבירים למחבת עם הרוטב.
מוסיפים את שאר החמאה הקרה, מערבבים בעדינות על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך.
מפזרים מעט פטרוזיליה, ומניחים בצורה יפה בצלחת הגשה.


ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008, 24.8 עד 2.9



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר