לזניה בשר

חומרים ללזניה:1 ק"ג בשר בקר טחון2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות3 גבעולי סלרי4 שיני שום כתוש3 כפות רסק עגבניות1/2 כוס יין אדום5 כפות שמן זית1 כפית שטוחה של טימין קצוץעלי לזניהקופסת רוטב עגבניות מרוסקות 800 גרם3 כפיות מרק פטריות קנור רכיבים טבעיים בלבדמלחפלפל שחורחומרים לרוטב ללזניה:1/4חבילת מרגרינה2 כפות קמח2 כוסות מרק בצל חם שהוכן על בסיס מרק בצל קנור רכיבים טבעיים בלבד1 ביצהמלח, פלפל שחור, אגוז מוסקטאופן ההכנה:מחממים תנור לחום של 180 מעלות.מוסיפים לסיר שמן ומטגנים בצל, סלרי וגזר עד לשקיפות הבצל.מוסיפים בשר טחון ושום ומטגנים מספר דקות עד שהבשר משנה את צבעו.מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים כ- 4 דקות.מוסיפים יין ורוטב עגבניות מרוסקות ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.מתבלים בתימין, מרק פטריות קנור ופלפל שחור.מערבבים ומבשלים 10 דקות (חשוב לא לייבש את התבשיל. במידת הצורך יש להוסיף 1/2 כוס מים).משמנים תבנית מלבנית ומסדרים שכבה של עלי לזניה לא מבושלים. מוסיפים בשכבות לפי הסדר: שליש מתבשיל הבשר, עלי לזניה, שליש מתבשיל הבשר, עלי לזניה, שליש מתבשיל בשר, ומעל יוצקים את הרוטב. מכניסים לתנור ואופים כ- 45 דקות.הכנת רוטב ללזניה:מחממים מרגרינה בסיר.מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים תוך כדי ערבוב 2 כוסות מרק בצל קנור. מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.מקררים.מוסיפים את הביצה וטורפים אותה מהר עד שמתקבל רוטב אחיד.

חומרים ללזניה:
1 ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי
4 שיני שום כתוש
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום
5 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה של טימין קצוץ
עלי לזניה
קופסת רוטב עגבניות מרוסקות 800 גרם
3 כפיות מרק פטריות קנור רכיבים טבעיים בלבד
מלח
פלפל שחור

חומרים לרוטב ללזניה:
1/4חבילת מרגרינה
2 כפות קמח
2 כוסות מרק בצל חם שהוכן על בסיס מרק בצל קנור רכיבים טבעיים בלבד
1 ביצה
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מוסיפים לסיר שמן ומטגנים בצל, סלרי וגזר עד לשקיפות הבצל.
מוסיפים בשר טחון ושום ומטגנים מספר דקות עד שהבשר משנה את צבעו.
מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים כ- 4 דקות.
מוסיפים יין ורוטב עגבניות מרוסקות ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.
מתבלים בתימין, מרק פטריות קנור ופלפל שחור.
מערבבים ומבשלים 10 דקות (חשוב לא לייבש את התבשיל. במידת הצורך יש להוסיף 1/2 כוס מים).
משמנים תבנית מלבנית ומסדרים שכבה של עלי לזניה לא מבושלים.
מוסיפים בשכבות לפי הסדר: שליש מתבשיל הבשר, עלי לזניה, שליש מתבשיל הבשר, עלי לזניה, שליש מתבשיל בשר, ומעל יוצקים את הרוטב.
מכניסים לתנור ואופים כ- 45 דקות.

הכנת רוטב ללזניה:
מחממים מרגרינה בסיר.
מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב.
מנמיכים את הלהבה ומוסיפים תוך כדי ערבוב 2 כוסות מרק בצל קנור.
מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.
מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
מקררים.
מוסיפים את הביצה וטורפים אותה מהר עד שמתקבל רוטב אחיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר