רדיאטורה פרימוורה

פירוש המילה פרימוורה באיטלקית הוא "אביב". זו מנת פסטה אביבית על בסיס שמן זית וירקות העונה. לרוטב ניתן להוסיף כל ירק – לפי טעמכם האישי או לפי מה שנמצא במקרר

חומרים ל- 4 מנות:
חצי ק"ג פסטה רדיאטורה טרייה (ניתן להשתמש גם בכל פסטה קצרה אחרת)
זוקיני ירוק חתוך לטבעות
פלפל אדום חתוך לקוביות ענקיות
גזר קלוף וחתוך לטבעות
חצי גבעול כרישה חתוך לטבעות
6 פטריות חתוכות לרבעים
6-7 עגבניות שרי חצויות
4 שיני שום פרוסות או מעוכות
כף רוטב פסטו טרי של לה פסטה דלה קזה, או 5 עלי בזיליקום קצוצים
עלים מענף רוזמרין אחד
שמן זית
רבע כפית מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס
ניתן להוסיף כל ירק אחר שבעונה כמו חצילים, פרחי כרובית, שעועית ירוקה וכדומה.

אופן ההכנה:
בסיר רחב, מחממים על אש גבוהה חמש כפות שמן זית עם שום.
כאשר השום מתחיל להזהיב – מוסיפים כרישה ופלפל אדום ונותנים להם להחרך מעט,
מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים קלות.
מוסיפים פסטו  ארו עלי בזיליקום ורוזמרין, מלח ופלפל.
מערבבים ומסירים מהאש.
מבשלים את הרדיאטורה כשתי דקות בסיר גדול עם מים רותחים וכפית מלח. מסננים היטב ומעבירים לסיר הרוטב,
מערבבים מעל אש גבוהה,
בוזקים מעט פרמז'ן מגורר ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר