אטריות ביצים וירקות מוקפצים

מצרכים:200 גרם אטריות ביצים100 סמ"ק שמן סויהחופן בצל ירוק חתוך100 גרם גזר חתוך לקוביות דקות100 גרם פלפל ירוק חתוך לקוביות דקות100 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרבעים100 גרם סלרי אמריקאי חתוךחופן נבטיםדבשסוכר חוםג'ינג'ר קצוץרוטב סויהחומץאופן ההכנה:את אטריות הביצים מבשלים בסיר מלא מים רותחים כמספר דקות עד שהן רכות, אך לא לגמרי.מקפיצים את הירקות בשמן חם (רצוי במחבת ווק גדולה) על אש גבוהה לפי הסדר הבא: בצל ירוק, גזר, סלרי, פלפלים ופטריות. כל ירק מקפיצים כחצי דקה בלבד, ואז מוסיפים את הבא בתור. מוסיפים את אטריות הביצים ומקפיצים על אש גבוהה.מתבלים לפי הטעם, מוסיפים נבטים טריים ומגישים מייד.ניתן להתאים את הירקות הנבחרים לטעמכם האישי, או לשנות ולגוון מפעם לפעם.שף שבי בכר הוא מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור"

מצרכים:
200 גרם אטריות ביצים
100 סמ"ק שמן סויה
חופן בצל ירוק חתוך
100 גרם גזר חתוך לקוביות דקות
100 גרם פלפל ירוק חתוך לקוביות דקות
100 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
100 גרם סלרי אמריקאי חתוך
חופן נבטים
דבש
סוכר חום
ג'ינג'ר קצוץ
רוטב סויה
חומץ

אופן ההכנה:
את אטריות הביצים מבשלים בסיר מלא מים רותחים כמספר דקות עד שהן רכות, אך לא לגמרי.
מקפיצים את הירקות בשמן חם (רצוי במחבת ווק גדולה) על אש גבוהה לפי הסדר הבא: בצל ירוק, גזר, סלרי, פלפלים ופטריות.
כל ירק מקפיצים כחצי דקה בלבד, ואז מוסיפים את הבא בתור.
מוסיפים את אטריות הביצים ומקפיצים על אש גבוהה.
מתבלים לפי הטעם, מוסיפים נבטים טריים ומגישים מייד.
ניתן להתאים את הירקות הנבחרים לטעמכם האישי, או לשנות ולגוון מפעם לפעם.

שף שבי בכר הוא מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר