ריגטוני בטטה דולצ'ה

2 מנותחומרים:קוביות בטטה אפויות (מבטטה אחת)2 שיני שום קצוץצרור אורגנו טריצרור בזיליקום טרי1 כף סוכר1 כף חמאה (20 גרם)1 חבילה פסטה ריגטוני/מאצי ריגטוני (חצי ריגטוני) 1 כוס מרק (100 cc) ירקות או עוף טרי (משמש כציר)100 גרם שמנת מתוקה (כחצי כוס)אופן ההכנה:מרתיחים סיר גדול עם מים ומעט מלח, ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.חותכים את הבטטה לקוביות, מתבלים בשמן זית מעט מלח.אופים את הבטטה במשך כ-25 דקות עד לריכוכה. במחבת גדולה מחממים את החמאה בתוספת השום הקצוץ ועלי האורגנו.כאשר השום מתחיל להיצרב מוספים את הבטטה ומאדים קלות (במשך כ-2 דקות).מוסיפים את הסוכר ושוב מאדים קלות (במשך כ-2 דקות) – היזהרו לא לשרוף את הרוטב.בעזרת הציר מנקים משקעים מהמחבת ויוצרים את הבסיס לרוטב. לאחר צמצום קל של הציר מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים במשך כדקה נוספת.מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים קלות (ניתן ומומלץ להוסיף קוביית חמאה במשקל 20 גרם ו/או פרמזן לטובת הסמכת הרטבים והעשרת הרוטב. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי, ומפזרים תוך ערבוב את עלי הבזיליקום.רשת "ספגטים"

2 מנות

חומרים:
קוביות בטטה אפויות (מבטטה אחת)
2 שיני שום קצוץ
צרור אורגנו טרי
צרור בזיליקום טרי
1 כף סוכר
1 כף חמאה (20 גרם)
1 חבילה פסטה ריגטוני/מאצי ריגטוני (חצי ריגטוני)
1 כוס מרק (100 cc) ירקות או עוף טרי (משמש כציר)
100 גרם שמנת מתוקה (כחצי כוס)

אופן ההכנה:
מרתיחים סיר גדול עם מים ומעט מלח, ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
חותכים את הבטטה לקוביות, מתבלים בשמן זית מעט מלח.
אופים את הבטטה במשך כ-25 דקות עד לריכוכה.
במחבת גדולה מחממים את החמאה בתוספת השום הקצוץ ועלי האורגנו.
כאשר השום מתחיל להיצרב מוספים את הבטטה ומאדים קלות (במשך כ-2 דקות).
מוסיפים את הסוכר ושוב מאדים קלות (במשך כ-2 דקות) – היזהרו לא לשרוף את הרוטב.
בעזרת הציר מנקים משקעים מהמחבת ויוצרים את הבסיס לרוטב.
לאחר צמצום קל של הציר מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים במשך כדקה נוספת.
מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים קלות (ניתן ומומלץ להוסיף קוביית חמאה במשקל 20 גרם ו/או פרמזן לטובת הסמכת הרטבים והעשרת הרוטב.
מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי, ומפזרים תוך ערבוב את עלי הבזיליקום.

רשת "ספגטים"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר