חומרים ל- 4 מנות:
500 גרם (1 חבילה) של ספגטי פטוצ'יני
1/3 כוס שמן זית לצ'ינו
5 שיני שום פרוסות דק
פלפל חריף אדום (שאטה) קצוץ
10 עגבניות מיובשות משומרות בשמן זית (יש לסנן)
1 כף פטרוזיליה קצוצה
חצאים של זיתים
אופן ההכנה:
לבשל את הפסטה עד לדרגת "אל דנטה" (להפסיק את הבישול כשהפסטה קצת קשה ומוצקה ולא רכה ו"עיסתית").
בזמן שהפסטה מתבשלת, מכינים את הרוטב:
מחממים שמן זית במחבת.
מוסיפים שום ואת הפלפלים החריפים בכמות לפי הטעם.
מקפיצים בשמן מבלי לשרוף.
מוסיפים 3-2 כפות מים למחבת.
מוסיפים את העגבניות המיובשות והזיתים, ומערבבים.
כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומחזירים לסיר הריק.
מוסיפים את הרוטב לסיר, מערבבים ומבשלים 3-2 דקות נוספות.
מגישים חם עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.