ספגטי אלי אוליו עם עגבניות מיובשות וזיתים

חומרים ל- 4 מנות:500 גרם (1 חבילה) של ספגטי פטוצ'יני1/3 כוס שמן זית לצ'ינו5 שיני שום פרוסות דקפלפל חריף אדום (שאטה) קצוץ10 עגבניות מיובשות משומרות בשמן זית (יש לסנן)1 כף פטרוזיליה קצוצהחצאים של זיתיםאופן ההכנה:לבשל את הפסטה עד לדרגת "אל דנטה" (להפסיק את הבישול כשהפסטה קצת קשה ומוצקה ולא רכה ו"עיסתית").בזמן שהפסטה מתבשלת, מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים שום ואת הפלפלים החריפים בכמות לפי הטעם. מקפיצים בשמן מבלי לשרוף. מוסיפים 3-2 כפות מים למחבת.מוסיפים את העגבניות המיובשות והזיתים, ומערבבים.כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומחזירים לסיר הריק. מוסיפים את הרוטב לסיר, מערבבים ומבשלים 3-2 דקות נוספות. מגישים חם עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.

חומרים ל- 4 מנות:
500 גרם (1 חבילה) של ספגטי פטוצ'יני
1/3 כוס שמן זית לצ'ינו
5 שיני שום פרוסות דק
פלפל חריף אדום (שאטה) קצוץ
10 עגבניות מיובשות משומרות בשמן זית (יש לסנן)
1 כף פטרוזיליה קצוצה
חצאים של זיתים

אופן ההכנה:
לבשל את הפסטה עד לדרגת "אל דנטה" (להפסיק את הבישול כשהפסטה קצת קשה ומוצקה ולא רכה ו"עיסתית").
בזמן שהפסטה מתבשלת, מכינים את הרוטב:
מחממים שמן זית במחבת.
מוסיפים שום ואת הפלפלים החריפים בכמות לפי הטעם.
מקפיצים בשמן מבלי לשרוף.
מוסיפים 3-2 כפות מים למחבת.
מוסיפים את העגבניות המיובשות והזיתים, ומערבבים.
כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומחזירים לסיר הריק.
מוסיפים את הרוטב לסיר, מערבבים ומבשלים 3-2 דקות נוספות.
מגישים חם עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר