פסטה ללא גלוטן ברוטב עגבניות עם אספרגוס, פטריות פורטבלו, עגבניות שרי ועגבניות מיובשות

חומרים ל-4 מנות:250 גרם (חצי חבילה) פסטת עדית'ס ללא גלוטן מסוג פוזלי8 עגבניות בשלות מקולפות300 גר' פטריות פורטבלו1 חבילת אספרגוס נקי, חתוך לרבעים (ללא החלק הקשה) 12 עגבניות שרי2 שיני שום פרוס לרצועות2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות3 כפות בזיליקום טרי חתוך לרצועות2-3 כפות שמן זית פלפל שחור גס, מלח, חצי כפית סוכר חוםאופן ההכנה:מכניסים את העגבניות לקערה עמוקה ומכסים במים רותחים. מחכים 10 דקות ומקלפים את העגבניות. קוצצים את העגבניות, מכניסים לסיר, מכסים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס וחצי כפית סוכר חום (לנטרל את חמיצות העגבניות). מבשלים על אש קטנה 20 דקות. לאחר 20 דקות מוסיפים את עלי הבזיליקום חתוכים לרצועות ומבשלים עוד 5 דקות.שוטפים את האספרגוס, מסירים את החלקים הקשים, חותכים לרבעים וחולטים במים רותחים 3-4 דקות. מוציאים לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול.מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט שמן זית ומלח כ-8 דקות. מסננים את הפסטה ושוטפים אותה קלות.מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים 2 שיני שום ומערבבים כדקה (להיזהר לא לשרוף את השום). מוסיפים פטריות פורטבלו חתוכות לפרוסות ומבשלים כ-3 דקות. מוסיפים עגבניות מיובשות ועגבניות שרי חצויות. מבשלים עוד 2 דקות על אש בינונית. מוסיפים מלח ופלפל. מוסיפים את האספרגוס ואת הפסטה המבושלת ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים עוד מלח ופלפל אם צריך. מקשטים בכמה עלי בזיליקום שלמים.המתכון זוכה המקום השלישי בגמר תחרות מתכוני הפסטה ללא גלוטן של עדית'ס.צילום אלי דסה

חומרים ל-4 מנות:
250 גרם (חצי חבילה) פסטת עדית'ס ללא גלוטן מסוג פוזלי
8 עגבניות בשלות מקולפות
300 גר' פטריות פורטבלו
1 חבילת אספרגוס נקי, חתוך לרבעים (ללא החלק הקשה)
12 עגבניות שרי
2 שיני שום פרוס לרצועות
2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
3 כפות בזיליקום טרי חתוך לרצועות
2-3 כפות שמן זית
פלפל שחור גס, מלח, חצי כפית סוכר חום

אופן ההכנה:

מכניסים את העגבניות לקערה עמוקה ומכסים במים רותחים.
מחכים 10 דקות ומקלפים את העגבניות.
קוצצים את העגבניות, מכניסים לסיר, מכסים ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס וחצי כפית סוכר חום (לנטרל את חמיצות העגבניות).
מבשלים על אש קטנה 20 דקות.
לאחר 20 דקות מוסיפים את עלי הבזיליקום חתוכים לרצועות ומבשלים עוד 5 דקות.
שוטפים את האספרגוס, מסירים את החלקים הקשים, חותכים לרבעים וחולטים במים רותחים 3-4 דקות.
מוציאים לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול.
מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט שמן זית ומלח כ-8 דקות.
מסננים את הפסטה ושוטפים אותה קלות.
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה.
מוסיפים 2 שיני שום ומערבבים כדקה (להיזהר לא לשרוף את השום).
מוסיפים פטריות פורטבלו חתוכות לפרוסות ומבשלים כ-3 דקות.
מוסיפים עגבניות מיובשות ועגבניות שרי חצויות.
מבשלים עוד 2 דקות על אש בינונית.
מוסיפים מלח ופלפל.
מוסיפים את האספרגוס ואת הפסטה המבושלת ומערבבים היטב.
טועמים ומוסיפים עוד מלח ופלפל אם צריך.
מקשטים בכמה עלי בזיליקום שלמים.

המתכון זוכה המקום השלישי בגמר תחרות מתכוני הפסטה ללא גלוטן של עדית'ס.
צילום אלי דסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר