פסטה ללא גלוטן עם קישואים וגזר

רוטב אשר דורש טיגון קל של הירקות אשר סופגים את טעם שמן הזית, השום והיין הלבן. הרוטב קל להכנה ומתאים לפסטה "קצרה" מסוג פוזילי או פנה של עדית'ס

רוטב אשר דורש טיגון קל של הירקות אשר סופגים את טעם שמן הזית, השום והיין הלבן.
הרוטב קל להכנה ומתאים לפסטה "קצרה" מסוג פוזילי או פנה של עדית'ס.

חומרים:
500 גרם מסוג פוזילי או פנה ללא גלוטן
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
4 קישואים חתוכים לרצועות דקות (ברוחב 1.5 ס"מ כל אחת)
4 גזרים חתוכים לרצועות דקות (ברוחב 1 ס"מ כל אחת)
2 שני שום מעוכות
1 כוס יין לבן חצי יבש
מלח פלפל טחון וטרי
50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת

אופן ההכנה:
מוזגים שמן זית לסיר כבד, מחממים, מוסיפים את השום ומטגנים עד שהשום מזהיב,
מוסיפים את הגזר לסיר ולאחר דקה את הקישואים, ומטגנים יחד כ- 3 דקות.
מוסיפים את היין הלבן, מתבלים במלח ופלפל שחור מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מערבבים בזהירות מדי פעם כדי שהקישואים לא יתפוררו.
מרתיחים כמות גדולה של מים בסיר גבוה.
כשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים מלח גס למים, ומכניסים מיד את הפסטה לסיר.
מבשלים את הפסטה מספר דקות לפי ההמלצה שעל האריזה עד לדרגת "אל דנטה.
כשהפסטה מוכנה שופכים למסננת, ומעבירים הפסטה לקערה מחוממת.
יוצקים את הרוטב על הפסטה, מערבבים ומפזרים מעל את הפרמז'ן.

המתכון זוכה המקום הרביעי בגמר תחרות מתכוני הפסטה ללא גלוטן של עדית'ס.
צילום אלי דסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר