רביולי גבינת עזים ברוטב שמן זית וירקות ים תיכוניים

שימו לב: במהלך ההכנה יש להקפיד לכסות במגבת מטבח נקייה את כדורי הבצק הממתינים למילוי.חומרים ל-6 מנות:לפסטה הטרייה: 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח, מנופה5 ביצים1 כפית מלח1 כף שטוחה שמן זיתלמלית:2 גלילים (200 גרם כ"א) גבינת עזים "פרומעז" של "תנובה"2 כפות עלי מרווה קצוציםלהכנת הרביולי: 1 ביצה, טרופהלרוטב:2 כפות שמן זית1 בצל, קלוף וקצוץ2 שיני שום, קלופות וקצוצות2 פלפלים אדומים, נקיים מעוקץ ומגרעינים, חתוכים לקוביות קטנות1 פלפל צהוב, נקי מעוקץ ומגרעינים, חתוך לקוביות קטנות1 פלפל ירוק, נקי מעוקץ ומגרעינים, חתוך לקוביות קטנותמלח, פלפל שחור1 כפית בזיליקום קצוץ דקלבישול הרביולי:1 כף שמן זיתאופן ההכנה:בצק הרביולי: שמים במכל במעבד מזון בעל להב הפלדה את הקמח והביצים ומעבדים לבלילה אחידה. מוסיפים את השמן והמלח ומעבדים, עד שמתקבל בצק גס (אפשר גם לעבד לבצק ידנית). מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים ידנית, עד שמתקבל בצק גמיש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה וחצי בטמפרטורת החדר. מקמחים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל־6 כדורים. מכסים במגבת מטבח נקייה.הכנת המלית: מעבדים את גבינת העזים במעבד המזון עד שמתרככת. מוסיפים את המרווה ומעבדים עוד קצת עד להטמעתה בגבינה. יוצרים מהגבינה 40 כדורים קטנים.הכנת הרביולי: מוציאים אחד מכדורי הבצק למשטח העבודה. מרדדים לריבוע בעובי 2 מ"מ. חותכים את הריבוע לשניים. מניחים על אחד החלקים כדורי גבינה במרווחים שווים, מברישים בביצה את הבצק החשוף בין הכדורים.סוגרים עם עלה הבצק הנותר ומהדקים אותו אל העלה התחתון, סביב כל כדור גבינה. בעזרת חותכן עוגיות עגול קורצים עיגול סביב כל כדור גבינה ומהדקים. חוזרים על הפעולות עם יתר כדורי הבצק. מניחים את הרביולי המוכנים על משטח העבודה ומכסים במגבת מטבח נקייה. הכנת הרוטב: מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הפלפלים, מתבלים במלח ובפלפל, ומבשלים כרבע שעה, עד שמתרככים. מוסיפים את הבזיליקום ומסירים מאש.בישול הרביולי: ממלאים סיר גדול ב־2 ליטרים מים, מוסיפים את השמן ומביאים לרתיחה. מחליקים כרבע מכמות הרביולי למים הרותחים, כך שיהיה להם די מקום.מבשלים כ־3 דקות, עד שהם צפים אל פני המים.מבשלים עוד 2 דקות ומוציאים בעזרת כף מחוררת. חוזרים על התהליך, עד שכל הרביולי מבושלים.הגשה: מוסיפים את הרביולי המבושלים למחבת עם הרוטב ומחממים כ-2 דקות.מגישים מייד חם.

שימו לב: במהלך ההכנה יש להקפיד לכסות במגבת מטבח נקייה את כדורי הבצק הממתינים למילוי.

חומרים ל-6 מנות:
לפסטה הטרייה:

1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח, מנופה
5 ביצים
1 כפית מלח
1 כף שטוחה שמן זית

למלית:
2 גלילים (200 גרם כ"א) גבינת עזים "פרומעז" של "תנובה"
2 כפות עלי מרווה קצוצים

להכנת הרביולי:
1 ביצה, טרופה

לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל, קלוף וקצוץ
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
2 פלפלים אדומים, נקיים מעוקץ ומגרעינים, חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב, נקי מעוקץ ומגרעינים, חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק, נקי מעוקץ ומגרעינים, חתוך לקוביות קטנות
מלח, פלפל שחור
1 כפית בזיליקום קצוץ דק

לבישול הרביולי:
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:
בצק הרביולי:
שמים במכל במעבד מזון בעל להב הפלדה את הקמח והביצים ומעבדים לבלילה אחידה.
מוסיפים את השמן והמלח ומעבדים, עד שמתקבל בצק גס (אפשר גם לעבד לבצק ידנית).
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים ידנית, עד שמתקבל בצק גמיש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
מקמחים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל־6 כדורים.
מכסים במגבת מטבח נקייה.

הכנת המלית:
מעבדים את גבינת העזים במעבד המזון עד שמתרככת.
מוסיפים את המרווה ומעבדים עוד קצת עד להטמעתה בגבינה.
יוצרים מהגבינה 40 כדורים קטנים.

הכנת הרביולי:
מוציאים אחד מכדורי הבצק למשטח העבודה.
מרדדים לריבוע בעובי 2 מ"מ.
חותכים את הריבוע לשניים.
מניחים על אחד החלקים כדורי גבינה במרווחים שווים, מברישים בביצה את הבצק החשוף בין הכדורים.
סוגרים עם עלה הבצק הנותר ומהדקים אותו אל העלה התחתון, סביב כל כדור גבינה. בעזרת חותכן עוגיות עגול קורצים עיגול סביב כל כדור גבינה ומהדקים.
חוזרים על הפעולות עם יתר כדורי הבצק.
מניחים את הרביולי המוכנים על משטח העבודה ומכסים במגבת מטבח נקייה.

הכנת הרוטב:
מחממים את השמן במחבת רחבה.
מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים את הפלפלים, מתבלים במלח ובפלפל, ומבשלים כרבע שעה, עד שמתרככים. מוסיפים את הבזיליקום ומסירים מאש.

בישול הרביולי:
ממלאים סיר גדול ב־2 ליטרים מים, מוסיפים את השמן ומביאים לרתיחה.
מחליקים כרבע מכמות הרביולי למים הרותחים, כך שיהיה להם די מקום.
מבשלים כ־3 דקות, עד שהם צפים אל פני המים.
מבשלים עוד 2 דקות ומוציאים בעזרת כף מחוררת.
חוזרים על התהליך, עד שכל הרביולי מבושלים.

הגשה:
מוסיפים את הרביולי המבושלים למחבת עם הרוטב ומחממים כ-2 דקות.
מגישים מייד חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר