ניוקי ברוטב פטריות ושמנת

חומרים לניוקי:1 ק"ג תפוחי אדמה מסוג דזירה 250 ג' קמח1 ביצה 1 חלמון ביצה מלח ופלפל ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר טריאופן ההכנה:מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך מלא .מעבירים בעדינות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך 10 דקות (לצורך יבוש מנוזלים).קולפים את תפוחי אדמה ומועכים עד לקבלת מחית חלקה ואחידה.מפזרים את מחית תפוחי אדמה על משטח עבודה בצורה הומוגנית ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט, קמח, ביצה שלמה וחלמון אחד.מערבבים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אוורירי ואחיד.יוצרים גליל בעובי 2 ס"מ וחותכים בעזרת קלף את חתיכות הניוקי בגודל רצוי.מניחים את הניוקי על מגש מקומח.מבשלים את הניוקי במשך 3 דקות בסיר עם מים רותחים או עד שהניוקי צף על פני המים. מוציאים מיד ומקפיצים עם רוטב פטריות.חומרים לרוטב:¼ כוס שמן זית1 ראש בצל קצוץ ¼ כוס יין לבן ½ כפית תימין קצוץ 1 כפית שום קצוץ 10 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים 6 פטריות פורטובלו חתוכות לרצועותחופן פטריות ירדן חתוכות לרבעים1 כפית מחית פטריות כמהין2 מכלי שמנת מתוקה מלח פלפל לפי הטעםאופן הכנת הפטריות:מחממים סיר על להבה גבוהה ומוסיפים שמן זית.מטגנים את הבצל והפטריות על פי הסדר הבא: בצל עד להזהבה, מוסיפים שום ולאחר כמה שניות את שאר הפטריות. מטגנים במשך כ-5 דקות – עד שכול הנוזלים התאדו.מוסיפים מלח, פלפל ותימין קצוץ.מערבבים, מוסיפים יין לבן ומצמצמים עד לחצי מהכמות.מנמיכים את הלהבה ומוסיפים שמנת מתוקה – כאשר השמנת מצטמצמת עם הפטריות.מסמיכים את התערובת בעזרת מעט גבינת פרמזן טחונה ומוסיפים את הניוקי שיצא מהמים הרותחים. מערבבים עם הניוקי ומגישים מיד עם גבינת פרמזן מגורדת. צילום דן פרץ

חומרים לניוקי:
1 ק"ג תפוחי אדמה מסוג דזירה
250 ג' קמח
1 ביצה
1 חלמון ביצה
מלח ופלפל
¼ כפית אגוז מוסקט מגורר טרי

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך מלא .
מעבירים בעדינות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך 10 דקות (לצורך יבוש מנוזלים).
קולפים את תפוחי אדמה ומועכים עד לקבלת מחית חלקה ואחידה.
מפזרים את מחית תפוחי אדמה על משטח עבודה בצורה הומוגנית ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט, קמח, ביצה שלמה וחלמון אחד.
מערבבים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אוורירי ואחיד.
יוצרים גליל בעובי 2 ס"מ וחותכים בעזרת קלף את חתיכות הניוקי בגודל רצוי.
מניחים את הניוקי על מגש מקומח.
מבשלים את הניוקי במשך 3 דקות בסיר עם מים רותחים או עד שהניוקי צף על פני המים.
מוציאים מיד ומקפיצים עם רוטב פטריות.

חומרים לרוטב:
¼ כוס שמן זית
1 ראש בצל קצוץ
¼ כוס יין לבן
½ כפית תימין קצוץ
1 כפית שום קצוץ
10 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
6 פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות
חופן פטריות ירדן חתוכות לרבעים
1 כפית מחית פטריות כמהין
2 מכלי שמנת מתוקה
מלח פלפל לפי הטעם

אופן הכנת הפטריות:
מחממים סיר על להבה גבוהה ומוסיפים שמן זית.
מטגנים את הבצל והפטריות על פי הסדר הבא: בצל עד להזהבה, מוסיפים שום ולאחר כמה שניות את שאר הפטריות.
מטגנים במשך כ-5 דקות – עד שכול הנוזלים התאדו.
מוסיפים מלח, פלפל ותימין קצוץ.
מערבבים, מוסיפים יין לבן ומצמצמים עד לחצי מהכמות.
מנמיכים את הלהבה ומוסיפים שמנת מתוקה – כאשר השמנת מצטמצמת עם הפטריות.
מסמיכים את התערובת בעזרת מעט גבינת פרמזן טחונה ומוסיפים את הניוקי שיצא מהמים הרותחים.
מערבבים עם הניוקי ומגישים מיד עם גבינת פרמזן מגורדת.

צילום דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר