קדירת עוף, שורשים, שום, אגסים ויין אדום

סירי ברזל יצוק מומלצים לתבשילי קדירה. הם מוליכים את החום בעוצמה ומכל צדדיו של הסיר ( כולל המכסה). לכן הוא כמו 'תנור' קטן העומד על הגז. איכות הבישול גבוהה יותר, מרקם הרטבים מעולה, התבשילים יוצאים נימוחים, ותוצאות הבישול מדברות בעד עצמן. הבישול נמשך בו גם לאחר כיבוי האש בכיריים. הסיר שומר שעות רבות על חומו ועל חום התבשיל. אפשר כמובן להעביר אותו להמשך בישול בתנור בחום נמוך למשך זמן רב.חומרים:8 כרעי עוף מחולקות3 כפות חרדל דיז'ון ללא גרגרים3 כפות דבשראש סלרי חתוך לקוביותשורש פטרוזיליה חתוך לקוביות2 בצלים קצוצים2 ראשי שום קלופים8 משמשים מיובשים6 אגסים קלופים וחתוכים לרבעים2-3 כוסות יין אדוםמלח ופלפל שחור גרוסאופן ההכנה:בקערה גדולה לערבב את כל החומרים ולהשרות במקרר למשך לילה.להעביר לסיר חרס או סיר ברזל.להכניס לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות.לאפות כ-2-3 שעות – הרוטב יצטמצם והטעמים נפלאים.הגשה:מומלץ להגיש לצד פולנטה או אורז לבן.

סירי ברזל יצוק מומלצים לתבשילי קדירה. הם מוליכים את החום בעוצמה ומכל צדדיו של הסיר ( כולל המכסה). לכן הוא כמו 'תנור' קטן העומד על הגז. איכות הבישול גבוהה יותר, מרקם הרטבים מעולה, התבשילים יוצאים נימוחים, ותוצאות הבישול מדברות בעד עצמן.
הבישול נמשך בו גם לאחר כיבוי האש בכיריים. הסיר שומר שעות רבות על חומו ועל חום התבשיל. אפשר כמובן להעביר אותו להמשך בישול בתנור בחום נמוך למשך זמן רב.

חומרים:
8 כרעי עוף מחולקות
3 כפות חרדל דיז'ון ללא גרגרים
3 כפות דבש
ראש סלרי חתוך לקוביות
שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
2 בצלים קצוצים
2 ראשי שום קלופים
8 משמשים מיובשים
6 אגסים קלופים וחתוכים לרבעים
2-3 כוסות יין אדום
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
בקערה גדולה לערבב את כל החומרים ולהשרות במקרר למשך לילה.
להעביר לסיר חרס או סיר ברזל.
להכניס לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות.
לאפות כ-2-3 שעות – הרוטב יצטמצם והטעמים נפלאים.

הגשה:
מומלץ להגיש לצד פולנטה או אורז לבן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר