שיפודי פרגיות בסומק וירקות

חומרים (6 מנות):6 יחידות ירכי עוף ללא עצמות חתוכות ל- 6 קוביות 6 עגבניות שריבצל סגול חתוך לקוביות1 פלפל חריף אדום חתוך לפרוסות6 קוביות חזה אווז מעושן (לא חובה)6 כפיות שמן זית1 כפית חומץכפית סומקמלח גספלפל גרוס טריאופן ההכנה:משפדים את העוף על שיפוד ברזל תוך שילוב של הירקות – עגבניות, פלפל ובצל באמצע השיפוד (אם משתמשים בחזה אווז, משפדים גם אותו).מכינים בקערית מרינדה של סומק, שמן זית, חומץ מלח ופלפל לפי הטעם.משרים את השיפודים במרינדה למשך 30 דקות במקרר.מחממים תנור ל-200 מעלות.צולים במחבת פסים חמה את השיפודים למשך דקה ומכניסים לתנור החם ל- 10 דקות נוספות.הגשה: מומלץ להגיש עם סלט טאבולה או סלט עגבניות פיקנטי.סלט טאבולהחומרים:1 צרור פטרוזיליה קצוצה גס¼ צרור נענע קצוץ גסמיץ לימון מלימון אחד½ כוס בורגול מושרה במים פושרים עד לריכוך, מסונן וסחוט היטב מנוזלים¼ כוס שמו זית1 עגבנייה קצוצה דקמלח ופלפל לפי הטעםאופן ההכנה:מערבבים את כל החומרים ביחד ומגישים לצד השיפודים.

חומרים (6 מנות):
6 יחידות ירכי עוף ללא עצמות חתוכות ל- 6 קוביות
6 עגבניות שרי
בצל סגול חתוך לקוביות
1 פלפל חריף אדום חתוך לפרוסות
6 קוביות חזה אווז מעושן (לא חובה)
6 כפיות שמן זית
1 כפית חומץ
כפית סומק
מלח גס
פלפל גרוס טרי

אופן ההכנה:
משפדים את העוף על שיפוד ברזל תוך שילוב של הירקות – עגבניות, פלפל ובצל באמצע השיפוד (אם משתמשים בחזה אווז, משפדים גם אותו).
מכינים בקערית מרינדה של סומק, שמן זית, חומץ מלח ופלפל לפי הטעם.
משרים את השיפודים במרינדה למשך 30 דקות במקרר.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
צולים במחבת פסים חמה את השיפודים למשך דקה ומכניסים לתנור החם ל- 10 דקות נוספות.

הגשה:
מומלץ להגיש עם סלט טאבולה או סלט עגבניות פיקנטי.

סלט טאבולה
חומרים:
1 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
¼ צרור נענע קצוץ גס
מיץ לימון מלימון אחד
½ כוס בורגול מושרה במים פושרים עד לריכוך, מסונן וסחוט היטב מנוזלים
¼ כוס שמו זית
1 עגבנייה קצוצה דק
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ביחד ומגישים לצד השיפודים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר