עוף פריך ברוטב תמרינדי – Gai Makharm

מתכון תאילנדי ל- 4 מנותחומרים למשחה:3 יח' שורש כוסברה4 יח' שיני שום8 יח' גרגירי פלפל לבן כותשים את המרכיבים בעלי ומכתש ושומרים לתיבול הבשר. זוהי משחה מאד פופלרית במטבח התאילנדי ומשמשת כבסיס במנות רבות.חומרים לעוף מטוגן:800 גר' חזה עוף ללא עור, פרוס2 כפות משחת תבלינים (מתכון לעיל)3 כפות מיץ תמרינדי2 כפות רוטב דגים300 גר' אבקה להכנת בלילה לטיגון עמוק200-250 מ"ל מים קרים1 ליטר שמן לטיגון עמוקרוטב תמרינדי (מתכון מצורף)קישוט:1/4 כוס שאלוט פרוס מטוגן1/4 כוס שום פרוס מטוגן1/4 כוס למון גראס פרוס מטוגן1/4 כוס עלי קפיר ליים מטוגן1/4 כוס צ'ילי פרוס מטוגןאופן ההכנה:משרים את העוף במשחת התבלינים ובמיץ התמרינדי ומניחים לכ- 15 דקות. מכינים את הבלילה לטיגון, מוסיפים מים קרים לפי הצורך לתיקון סמיכות הבלילה. טובלים את נתחי העוף בבלילה ומטגנים בשמן העמוק עד הזהבה ומעבירים לנייר סופג. מגישים את נתחי העוף ומעליהם יוצקים את רוטב התמרינדי.מפזרים את הקישוטים המטוגנים הפריכים.רוטב תמרינדי:1/2 כוס מיץ תמרינדי2 כוסות סוכר דקלים1 כוס רוטב דגים1 כף מיץ לייםאופן ההכנה:מביאים את כל חומרי הרוטב לרתיחה בסיר קטן ומצמצמים לסמיכות של סירופ. טועמים ומאזנים מליחות – מתיקות וחמיצות במידת הצורך. מצננים ומשתמשים למגוון מנות תאילנדיות.

מתכון תאילנדי ל- 4 מנות

חומרים למשחה:
3 יח' שורש כוסברה
4 יח' שיני שום
8 יח' גרגירי פלפל לבן
כותשים את המרכיבים בעלי ומכתש ושומרים לתיבול הבשר.
זוהי משחה מאד פופלרית במטבח התאילנדי ומשמשת כבסיס במנות רבות.

חומרים לעוף מטוגן:
800 גר' חזה עוף ללא עור, פרוס
2 כפות משחת תבלינים (מתכון לעיל)
3 כפות מיץ תמרינדי
2 כפות רוטב דגים
300 גר' אבקה להכנת בלילה לטיגון עמוק
200-250 מ"ל מים קרים
1 ליטר שמן לטיגון עמוק
רוטב תמרינדי (מתכון מצורף)

קישוט:
1/4 כוס שאלוט פרוס מטוגן
1/4 כוס שום פרוס מטוגן
1/4 כוס למון גראס פרוס מטוגן
1/4 כוס עלי קפיר ליים מטוגן
1/4 כוס צ'ילי פרוס מטוגן

אופן ההכנה:
משרים את העוף במשחת התבלינים ובמיץ התמרינדי ומניחים לכ- 15 דקות.
מכינים את הבלילה לטיגון, מוסיפים מים קרים לפי הצורך לתיקון סמיכות הבלילה.
טובלים את נתחי העוף בבלילה ומטגנים בשמן העמוק עד הזהבה ומעבירים לנייר סופג.
מגישים את נתחי העוף ומעליהם יוצקים את רוטב התמרינדי.
מפזרים את הקישוטים המטוגנים הפריכים.

רוטב תמרינדי:
1/2 כוס מיץ תמרינדי
2 כוסות סוכר דקלים
1 כוס רוטב דגים
1 כף מיץ ליים

אופן ההכנה:
מביאים את כל חומרי הרוטב לרתיחה בסיר קטן ומצמצמים לסמיכות של סירופ.
טועמים ומאזנים מליחות – מתיקות וחמיצות במידת הצורך.
מצננים ומשתמשים למגוון מנות תאילנדיות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר