מתכון תאילנדי ל- 4 מנות
חומרים למשחה:
3 יח' שורש כוסברה
4 יח' שיני שום
8 יח' גרגירי פלפל לבן
כותשים את המרכיבים בעלי ומכתש ושומרים לתיבול הבשר.
זוהי משחה מאד פופלרית במטבח התאילנדי ומשמשת כבסיס במנות רבות.
חומרים לעוף מטוגן:
800 גר' חזה עוף ללא עור, פרוס
2 כפות משחת תבלינים (מתכון לעיל)
3 כפות מיץ תמרינדי
2 כפות רוטב דגים
300 גר' אבקה להכנת בלילה לטיגון עמוק
200-250 מ"ל מים קרים
1 ליטר שמן לטיגון עמוק
רוטב תמרינדי (מתכון מצורף)
קישוט:
1/4 כוס שאלוט פרוס מטוגן
1/4 כוס שום פרוס מטוגן
1/4 כוס למון גראס פרוס מטוגן
1/4 כוס עלי קפיר ליים מטוגן
1/4 כוס צ'ילי פרוס מטוגן
אופן ההכנה:
משרים את העוף במשחת התבלינים ובמיץ התמרינדי ומניחים לכ- 15 דקות.
מכינים את הבלילה לטיגון, מוסיפים מים קרים לפי הצורך לתיקון סמיכות הבלילה.
טובלים את נתחי העוף בבלילה ומטגנים בשמן העמוק עד הזהבה ומעבירים לנייר סופג.
מגישים את נתחי העוף ומעליהם יוצקים את רוטב התמרינדי.
מפזרים את הקישוטים המטוגנים הפריכים.
רוטב תמרינדי:
1/2 כוס מיץ תמרינדי
2 כוסות סוכר דקלים
1 כוס רוטב דגים
1 כף מיץ ליים
אופן ההכנה:
מביאים את כל חומרי הרוטב לרתיחה בסיר קטן ומצמצמים לסמיכות של סירופ.
טועמים ומאזנים מליחות – מתיקות וחמיצות במידת הצורך.
מצננים ומשתמשים למגוון מנות תאילנדיות.