מאפה חגיגי של עוף, תפוחים וחרדל עם דבש

שילוב מנצח של עוף עסיסי עם כרישה המעניקה רכות בפה יחד עם חרדל עם דבש שנותן ארומה ומתיקות עדינה.מצרכים:1 חזה עוף שלם3 יח' כרישה חתוכות לפרוסות2 תפוחים חתוכים לקוביותכף סוכרמלח ופלפל שחור גרוסכף של תימין טרי10 יח' דובדבני אמרנה (לא חובה)3 כפות חרדל דיז'ון עם דבשחצי חבילה בצק פילאס תורכי1 ביצה למריחהחופן של שומשום שחור ולבןאופן ההכנה:בסיר עם מים חמים מבשלים את החזה עוף למשך חצי שעה.מסננים ומניחים בצד ל- 15 דקות.במקביל בסיר רחב מטגנים את הכרישה עם 3-4 כפות שמן זית כ- 5 דקות על להבה גבוהה.מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן ל- 10 דקות נוספות.מוסיפים לסיר את התפוחים, סוכר, מלח ופלפל, תימין ודובדבני האמרנה.מפוררים ביד את חזה העוף במעבד מזון בפולסים קצרים (ניתן גם לפורר בקלות בידיים).מוסיפים את פרורי חזה העוף וחרדל הדיז'ון לסיר ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.מניחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח, ובעזרת סכין חדה חותכים פסים בשני צדי הבצק בעובי של 2 ס"מ ורוחב של 4 ס"מ.מניחים את הבצק בתבנית אפייה ומוסיפים את העוף.סוגרים את הקצוות שחתכנו אחד על השני בצורת צמה.חוזרים על הפעולה עד שאין יותר קצוות, את שאריות הבצק מסירים עם סכין חדה.מורחים את הבצק עם ביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות טורבו ל- 25 – 30 דקות עד שהמאפה זהוב.צילום לירון אלמוג

שילוב מנצח של עוף עסיסי עם כרישה המעניקה רכות בפה יחד עם חרדל עם דבש שנותן ארומה ומתיקות עדינה.

מצרכים:
1 חזה עוף שלם
3 יח' כרישה חתוכות לפרוסות
2 תפוחים חתוכים לקוביות
כף סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
כף של תימין טרי
10 יח' דובדבני אמרנה (לא חובה)
3 כפות חרדל דיז'ון עם דבש
חצי חבילה בצק פילאס תורכי
1 ביצה למריחה
חופן של שומשום שחור ולבן

אופן ההכנה:
בסיר עם מים חמים מבשלים את החזה עוף למשך חצי שעה.
מסננים ומניחים בצד ל- 15 דקות.
במקביל בסיר רחב מטגנים את הכרישה עם 3-4 כפות שמן זית כ- 5 דקות על להבה גבוהה.
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן ל- 10 דקות נוספות.
מוסיפים לסיר את התפוחים, סוכר, מלח ופלפל, תימין ודובדבני האמרנה.
מפוררים ביד את חזה העוף במעבד מזון בפולסים קצרים (ניתן גם לפורר בקלות בידיים).
מוסיפים את פרורי חזה העוף וחרדל הדיז'ון לסיר ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
מניחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח, ובעזרת סכין חדה חותכים פסים בשני צדי הבצק בעובי של 2 ס"מ ורוחב של 4 ס"מ.
מניחים את הבצק בתבנית אפייה ומוסיפים את העוף.
סוגרים את הקצוות שחתכנו אחד על השני בצורת צמה.
חוזרים על הפעולה עד שאין יותר קצוות, את שאריות הבצק מסירים עם סכין חדה.
מורחים את הבצק עם ביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות טורבו ל- 25 – 30 דקות עד שהמאפה זהוב.

צילום לירון אלמוג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר