פטה כבד עוף

חומרים להכנהחצי ק"ג כבד עוף נקי, מושרה בחלב למשך לילה1 בצל בינוני מאודה בחמאה1 חלמון1 כף ברנדי1 כף ליקר קסיס2 כפיות מלח1 כפית סוכר חצי כפית מוסקט טחון750 מ"ל שמנת מתוקהאופן ההכנהמסננים את הכבד מהחלב ושוטפים היטב. טוחנים את כל החומרים בבלנדר למעט השמנת.מוסיפים את השמנת, מערבבים ומסננים.מעבירים לכלי חסין אש (תבנית אינגליש קייק).אופים בחום של 120 מעלות בתוך אמבט מים חמים במשך שעה וחצי עד לחום של 70 מעלות בלב הפטה.מכניסים למקפיא ל-25 דקות ומעבירים עם משקולת מעל למקרר למשך 24 שעות לפחות.מוציאים את התבנית ומגישים עם טוסטונים, ריבת בצל או ריבת שרי

חומרים להכנה
חצי ק"ג כבד עוף נקי, מושרה בחלב למשך לילה
1 בצל בינוני מאודה בחמאה
1 חלמון
1 כף ברנדי
1 כף ליקר קסיס
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
חצי כפית מוסקט טחון
750 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה
מסננים את הכבד מהחלב ושוטפים היטב.

טוחנים את כל החומרים בבלנדר למעט השמנת.

מוסיפים את השמנת, מערבבים ומסננים.

מעבירים לכלי חסין אש (תבנית אינגליש קייק).

אופים בחום של 120 מעלות בתוך אמבט מים חמים במשך שעה וחצי עד לחום של 70 מעלות בלב הפטה.

מכניסים למקפיא ל-25 דקות ומעבירים עם משקולת מעל למקרר למשך 24 שעות לפחות.

מוציאים את התבנית ומגישים עם טוסטונים, ריבת בצל או ריבת שרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר