גלילי פרגיות ממולאות

תבשיל בדואי/ערבי ביתי שסועדים אותו בעיקר בתקופת צום הראמדן – בשעת ערב בשבירת הצום. מצרכים לארבעה סועדים:4 נתחי כרעיים של פרגיות1/2 ק"ג אורז. 4 גזרים בצל – קצוץ דק 3 בצלים בינוניים- קצוץ דק.3 כפות שמן תירס1 כף שמן זית. נייר כסףתבלינים: קמצוץ: מלח, פלפל שחור, פלפל לבן, הל טחון.אופן ההכנה:מטגנים את האורז עם הבצל והגזר והתבלינים (דקות בודדות) עד הזהבה.מסירים את העור מכל נתח פרגית ושולים בזהירות את הבשר כיחידה אחת (כמו פרוסת שניצל) מתוך העצם/ות. פורסים נייר כסף לכל אחת מארבע המנות (גודל של פי 3 מהנתח) ומניחים את נתח הפרגית. עליו שמים את תרכובת מהאורז, בצל והגזר ומגוללים את נייר הכסף עם הנתח כ"סיגר" סגור ואטום היטב כשמשני צדיו מלפפים את נייר הכסף כזוג ידיות. מנקבים עם קיסם 4-5 חורים בכל אחד מהנתחים. מכניסים לתנור ב- 220 מעלות למשך 25 דקות.בתום הבישול בתנור מעבירים את הנתחים לסיר מים רותחים, מנמיכים לאש קטנה לבישול לעוד 25 דקות. משאירים את הנתחים ל- 10 דקות בתוך סיר המים ולאחר מכן מגישים.

תבשיל בדואי/ערבי ביתי שסועדים אותו בעיקר בתקופת צום הראמדן – בשעת ערב בשבירת הצום.

מצרכים לארבעה סועדים:
4 נתחי כרעיים של פרגיות
1/2 ק"ג אורז.
4 גזרים בצל – קצוץ דק
3 בצלים בינוניים- קצוץ דק.
3 כפות שמן תירס
1 כף שמן זית.
נייר כסף
תבלינים: קמצוץ: מלח, פלפל שחור, פלפל לבן, הל טחון.

אופן ההכנה:
מטגנים את האורז עם הבצל והגזר והתבלינים (דקות בודדות) עד הזהבה.
מסירים את העור מכל נתח פרגית ושולים בזהירות את הבשר כיחידה אחת (כמו פרוסת שניצל) מתוך העצם/ות.
פורסים נייר כסף לכל אחת מארבע המנות (גודל של פי 3 מהנתח) ומניחים את נתח הפרגית.

עליו שמים את תרכובת מהאורז, בצל והגזר ומגוללים את נייר הכסף עם הנתח כ"סיגר" סגור ואטום היטב כשמשני צדיו מלפפים את נייר הכסף כזוג ידיות.
מנקבים עם קיסם 4-5 חורים בכל אחד מהנתחים.
מכניסים לתנור ב- 220 מעלות למשך 25 דקות.
בתום הבישול בתנור מעבירים את הנתחים לסיר מים רותחים, מנמיכים לאש קטנה לבישול לעוד 25 דקות.
משאירים את הנתחים ל- 10 דקות בתוך סיר המים ולאחר מכן מגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר