פסטרמה הודו מתובלת

מתכון ל-4 סועדיםחומרים:למשרה:1 ליטר מים ¼ כוס (50 גרם) מלח¼ כוס (50 גרם) סוכר חוםמיץ מחצי לימון6 עלי דפנה10 גרגירי פלפל אנגלי1 כפית צ'ילי מתוק 1/2 מחזה הודו נקבה שלם במשקל 1 קילוגרם  לציפוי דבש ופפריקה:5 כפות גדושות דבש1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן1 כף פלפל שחור גרוס לציפוי קפה:(מוסיפים 2 מנות אספרסו לתערובת המשרה ולא משתמשים בצ'ילי המתוק). 2 כפות דבש 5 כפות שמן תירס1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פולי קפה גרוסים אופן ההכנה:מחממים בסיר את כל חומרי המשרה עד לרתיחה, מסירים מן האש ומצננים. מניחים את נתח החזה בתוך כלי עמוק ויוצקים מעל את נוזל המשרה כך שיכוסה היטב מכל הצדדים.  מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך עשרים וארבע שעות ולפחות ללילה שלם. מוציאים את הנתח מן המשרה ומניחים לו לעמוד בטמפרטורת החדר למשך שעה.מחממים תנור ל-250 מעלות. לציפוי דבש ופפריקה:מחממים את הדבש והפפריקה בסיר קטן עד שיתאחדו במרקם ובצבע. לציפוי קפה: מחממים את הדבש, השמן, הפלפל השחור ופולי הקפה עד שיתאחדו במרקם ובצבע.מניחים את הנתח על גבי רשת תנור ומתחתיה מגש שיאסוף אליו את הנוזלים המטפטפים.  מברישים מעל את חומרי הציפוי.  יוצקים שתי כוסות מים רותחים אל התבנית שמתחת ומכניסים לתנור.  צולים כשש דקות מכל צד, מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וצולים כחמישים דקות נוספות.מגישים את הפסטרמה כשהיא חמימה אך לא לוהטת, ממתינים בערך כ-20 דקות שתצטנן.  פורסים דק ומגישים עם חרדל, מלפפונים חמוצים ופרוסות לחם (בפסח לחם כשר לפסח). צילום דן פרץ

מתכון ל-4 סועדים

חומרים:
למשרה:

1 ליטר מים
¼ כוס (50 גרם) מלח
¼ כוס (50 גרם) סוכר חום
מיץ מחצי לימון
6 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי
1 כפית צ'ילי מתוק

1/2 מחזה הודו נקבה שלם במשקל 1 קילוגרם 

לציפוי דבש ופפריקה:
5 כפות גדושות דבש
1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
1 כף פלפל שחור גרוס

לציפוי קפה:
(מוסיפים 2 מנות אספרסו לתערובת המשרה ולא משתמשים בצ'ילי המתוק).
2 כפות דבש
5 כפות שמן תירס
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פולי קפה גרוסים

אופן ההכנה:
מחממים בסיר את כל חומרי המשרה עד לרתיחה, מסירים מן האש ומצננים. מניחים את נתח החזה בתוך כלי עמוק ויוצקים מעל את נוזל המשרה כך שיכוסה היטב מכל הצדדים. 

מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך עשרים וארבע שעות ולפחות ללילה שלם.
מוציאים את הנתח מן המשרה ומניחים לו לעמוד בטמפרטורת החדר למשך שעה.
מחממים תנור ל-250 מעלות.
לציפוי דבש ופפריקה:מחממים את הדבש והפפריקה בסיר קטן עד שיתאחדו במרקם ובצבע.
לציפוי קפה: מחממים את הדבש, השמן, הפלפל השחור ופולי הקפה עד שיתאחדו במרקם ובצבע.
מניחים את הנתח על גבי רשת תנור ומתחתיה מגש שיאסוף אליו את הנוזלים המטפטפים. 

מברישים מעל את חומרי הציפוי. 

יוצקים שתי כוסות מים רותחים אל התבנית שמתחת ומכניסים לתנור. 

צולים כשש דקות מכל צד, מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וצולים כחמישים דקות נוספות.
מגישים את הפסטרמה כשהיא חמימה אך לא לוהטת, ממתינים בערך כ-20 דקות שתצטנן. 

פורסים דק ומגישים עם חרדל, מלפפונים חמוצים ופרוסות לחם (בפסח לחם כשר לפסח).

צילום דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר