כנפי עוף מוקפצות ברוטב חמוץ מתוק

חומרים ( 6 מנות):1 קילוגרם כנפי עוף חצויות3 פרוסות אננס קצוצותחצי כוס מנוזלי השימור של האננס2 כפיות קורנפלור3 כפות צ'ילי מתוק2 כפות חומץ טבעי3 כפות סוכר חום6 כפות קטשופכפית ג'ינג'ר קצוץכף כוסברה קצוצהאופן ההכנה:מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.מכניסים את הכנפיים לתנור על נייר פרגמנט למשך 10 דקות עד שהכנפיים מזהיבות ומוכנות.ממיסים בקערית את הקורנפלור בנוזלי השימור של האננס.מחממים מחבת גדולה וכבדה ומניחים בה את הסוכר והחומץ, ובוחשים בכף עץ עד לקבלת קרמל חום כהה. מוסיפים בזהירות אל הקרמל את שאר המרכיבים של הרוטב ומרתיחים. מוסיפים את הקורנפלור המומס בנוזלי האננס בזהירות וממשיכים לבחוש. כשהרוטב מסמיך מוסיפים פנימה את הכנפיים האפויות ומבשלים 3 דקות נוספותמגישים חם.טיפ השף: אפשר להוסיף רצועות גזר , בצל ירוק, זוקיני חתוך לרצועות, ועוד שלל ירקות.מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, 03-5219300 צילום דן פרץ

חומרים ( 6 מנות):
1 קילוגרם כנפי עוף חצויות
3 פרוסות אננס קצוצות
חצי כוס מנוזלי השימור של האננס
2 כפיות קורנפלור
3 כפות צ'ילי מתוק
2 כפות חומץ טבעי
3 כפות סוכר חום
6 כפות קטשופ
כפית ג'ינג'ר קצוץ
כף כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
מכניסים את הכנפיים לתנור על נייר פרגמנט למשך 10 דקות עד שהכנפיים מזהיבות ומוכנות.
ממיסים בקערית את הקורנפלור בנוזלי השימור של האננס.
מחממים מחבת גדולה וכבדה ומניחים בה את הסוכר והחומץ, ובוחשים בכף עץ עד לקבלת קרמל חום כהה.
מוסיפים בזהירות אל הקרמל את שאר המרכיבים של הרוטב ומרתיחים.
מוסיפים את הקורנפלור המומס בנוזלי האננס בזהירות וממשיכים לבחוש.
כשהרוטב מסמיך מוסיפים פנימה את הכנפיים האפויות ומבשלים 3 דקות נוספות
מגישים חם.

טיפ השף:
אפשר להוסיף רצועות גזר , בצל ירוק, זוקיני חתוך לרצועות, ועוד שלל ירקות.

מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, 03-5219300

צילום דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר