מנה אחת
חומרים:
חזה עוף שלם
2 פרוסות חזה אווז מעושן
2 שיני שום כתוש
½ כוס יין לבן
¼ חבילת חמאה
כף חרדל
2 כפות סוכר
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מתבלים את העוף במלח ופלפל, שמים אותו במחבת גריל צולים את העוף משני צדדיו, ומכניסים לתנור ל– 5 דקות לבישול חלקו הפנימי.
לאחר מכן צולים קלות את נתחי האווז המעושן על הגריל. לוקחים מחבת ומוסיפים את השום הכתוש, החמאה, החרדל, היין והסוכר, ומביאים לרתיחה עד שמתקבל מרקם קרמלי.
מוציאים את העוף מהתנור ומניחים בצלחת, ועל העוף את האווז המעושן. לאחר מכן שופכים את הרוטב על העוף, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"