תבשיל עוף עם יין, שום, שורשים, משמשים מיובשים ואגסים

מרכיבים (6-8 מנות):2 ק"ג חלקי עוףשאריות יין אדום (כחצי בקבוק)3 כפות חרדל דיז'ון3 כפות דבששיניים מ-2 ראשי שום2 בצלים חתוכים לקוביות8 משמשים מיובשיםראש סלרי חתוך לקוביות קטנות8 אגסים קלופים ללא חרצנים, חתוכים לרבעיםמלח ופלפל שחוראופן ההכנה:מערבבים את כל המרכיבים עם העוף בתוך סיר ברזל.מניחים במקרר (לערבב מדי פעם).מוציאים מהמקרר ומביאים לרתיחה על הגז. ברתיחה- מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות.מעבירים לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כשעה וחצי, עד להסמכת הרוטב וחיבור הטעמים. אם הרוטב מצטמצם מאוד, רצוי להוסיף יין אדום.מומלץ להוסיף לתוך הסיר פניני ניוקי כ-15 דקות לפני סיום הבישול. הניוקי יתבשל בפנים, יספוג לתוכו את טעמי הרוטב ויסמיך אותו מעט.

מרכיבים (6-8 מנות):
2 ק"ג חלקי עוף
שאריות יין אדום (כחצי בקבוק)
3 כפות חרדל דיז'ון
3 כפות דבש
שיניים מ-2 ראשי שום
2 בצלים חתוכים לקוביות
8 משמשים מיובשים
ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות
8 אגסים קלופים ללא חרצנים, חתוכים לרבעים
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים עם העוף בתוך סיר ברזל.
מניחים במקרר (לערבב מדי פעם).
מוציאים מהמקרר ומביאים לרתיחה על הגז.
ברתיחה- מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות.
מעבירים לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כשעה וחצי, עד להסמכת הרוטב וחיבור הטעמים.
אם הרוטב מצטמצם מאוד, רצוי להוסיף יין אדום.
מומלץ להוסיף לתוך הסיר פניני ניוקי כ-15 דקות לפני סיום הבישול. הניוקי יתבשל בפנים, יספוג לתוכו את טעמי הרוטב ויסמיך אותו מעט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר