מדליוני עוף בפירות יבשים ויין

מדליוני עוף בפירות יבשים ויין על גראטן תפוח אדמה וזוקיניחומרים:3 יח' סטייק פרגית (לבקש מהקצב לפתוח למילוי)300 גרם חזה עוף טחון2 בצלים בינוניים1 כף מלח שולחןחצי כפית פלפל לבן150 גרם פירות יבשים מגוונים (משמש, שזיף, תאנה, חמוציות, צימוקים וכו')3 יח' קישוא זוקיני ירוק – עדיף צר3 יח' תפוחי אדמה גדולים5 כפות סילאן 1 כף ברנדי אופן הכנת המילוי:קולפים את הבצלים, חותכים לקוביות קטנות ומטגנים עד להזהבה,את הפירות היבשים חותכים לרצועות דקות, מוסיפים לבצל ומטגנים יחד קלות. מצננים את הבצל והפירות יבשים למשך כחצי שעה.מערבבים עד להומוגניות עם חזה עוף טחון. אופן מילוי הפרגיות:מניחים על משטח עבודה את הפרגיות (עם העור כלפי מטה).יוצקים מהמילוי שכבה בעובי כחצי ס"מ מעל ומגלגלים תוך כדי הידוק הפרגית.את הסילאן והברנדי מערבבים יחד ומורחים על "בלוטין" העוף שנוצר.מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 45 דקות.מצננים במקרר למשך שעתיים ופורסים למדליונים בעובי 1 ס"מ, כאשר כל מנה הינה 6 מדליונים.צילום דניאל לילה

מדליוני עוף בפירות יבשים ויין על גראטן תפוח אדמה וזוקיני

חומרים:
3 יח' סטייק פרגית (לבקש מהקצב לפתוח למילוי)
300 גרם חזה עוף טחון
2 בצלים בינוניים
1 כף מלח שולחן
חצי כפית פלפל לבן
150 גרם פירות יבשים מגוונים (משמש, שזיף, תאנה, חמוציות, צימוקים וכו')
3 יח' קישוא זוקיני ירוק – עדיף צר
3 יח' תפוחי אדמה גדולים
5 כפות סילאן
1 כף ברנדי

אופן הכנת המילוי:
קולפים את הבצלים, חותכים לקוביות קטנות ומטגנים עד להזהבה,
את הפירות היבשים חותכים לרצועות דקות, מוסיפים לבצל ומטגנים יחד קלות.
מצננים את הבצל והפירות יבשים למשך כחצי שעה.
מערבבים עד להומוגניות עם חזה עוף טחון.

אופן מילוי הפרגיות:
מניחים על משטח עבודה את הפרגיות (עם העור כלפי מטה).
יוצקים מהמילוי שכבה בעובי כחצי ס"מ מעל ומגלגלים תוך כדי הידוק הפרגית.
את הסילאן והברנדי מערבבים יחד ומורחים על "בלוטין" העוף שנוצר.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 45 דקות.
מצננים במקרר למשך שעתיים ופורסים למדליונים בעובי 1 ס"מ, כאשר כל מנה הינה 6 מדליונים.

צילום דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר