קדירת עוף עם פטריות וכוסמת

מצרכים ל-6 מנות:10 שוקי עוף כ-1/2 כוס שמן זית לטיגון והשחמהמלח גס1 כפית כמון1/2 כפית כורכום 6 גבעולי כרישה פרוסים גס (רק החלק הלבן(1/2 ק”ג תערובת של פטריות טריות (פורטובלו, שיטאקי, שמפיניון) חתוכות לרבעים 5 כפות תערובת לאורז עם פטריות של חוות דרך התבלינים6 שיני שום פרוסות4 גבעולי סלרי פרוסים גס 400גרם כוסמת שטופה היטב 1כוס אגוזי מלך קצוצים 1 כוס צימוקים בהירים2 כפות דבש4 עלי דפנה 1/2 בקבוק יין לבן חצי יבש 1/2ליטר ציר עוף או מיםאופן ההכנה:מניחים כרעיים בקערה ומזלפים 2 כפות שמן זית. מתבלים במלח גס, כמון וכורכום ומעסים.מחממים סיר רחב עם 4 כפות שמן זית ומטגנים את הכרעיים על צד העור 4-3 דקות עד השחמה. מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים לסיר כרישה ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. אם צריך, מוסיפים עוד מעט שמן. מוסיפים את הפטריות יחד עם תערובת הפטריות ומטגנים 3 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים דקה-שתיים עד שעולה ניחוח. מוסיפים סלרי ומטגנים דקה. מוסיפים כוסמת, אגוזים, צימוקים, דבש, מלח גס ועלי דפנה ומערבבים. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים יין ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית ללא כיסוי עד שרוב האלכוהול מתאדה. מוסיפים ציר או מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר שעה וחצי עד שעתיים עד שהעוף רך מאוד.* לחילופין מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים מכוסה שעתיים.   חוות דרך התבלינים – בית לחם הגלילית, טל. 04-9533405 צילום אלוניס

מצרכים ל-6 מנות:
10 שוקי עוף
כ-1/2 כוס שמן זית לטיגון והשחמה
מלח גס
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
6 גבעולי כרישה פרוסים גס (רק החלק הלבן(
1/2 ק”ג תערובת של פטריות טריות (פורטובלו, שיטאקי, שמפיניון) חתוכות לרבעים
5 כפות תערובת לאורז עם פטריות של חוות דרך התבלינים
6 שיני שום פרוסות
4 גבעולי סלרי פרוסים גס
400גרם כוסמת שטופה היטב
1כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כוס צימוקים בהירים
2 כפות דבש
4 עלי דפנה
1/2 בקבוק יין לבן חצי יבש
1/2ליטר ציר עוף או מים

אופן ההכנה:
מניחים כרעיים בקערה ומזלפים 2 כפות שמן זית. מתבלים במלח גס, כמון וכורכום ומעסים.
מחממים סיר רחב עם 4 כפות שמן זית ומטגנים את הכרעיים על צד העור 4-3 דקות עד השחמה. מוציאים ומניחים בצד.
מוסיפים לסיר כרישה ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. אם צריך, מוסיפים עוד מעט שמן.
מוסיפים את הפטריות יחד עם תערובת הפטריות ומטגנים 3 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים דקה-שתיים עד שעולה ניחוח. מוסיפים סלרי ומטגנים דקה.
מוסיפים כוסמת, אגוזים, צימוקים, דבש, מלח גס ועלי דפנה ומערבבים.
מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים יין ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית ללא כיסוי עד שרוב האלכוהול מתאדה.
מוסיפים ציר או מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר שעה וחצי עד שעתיים עד שהעוף רך מאוד.
* לחילופין מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים מכוסה שעתיים.

 

חוות דרך התבלינים – בית לחם הגלילית, טל. 04-9533405

צילום אלוניס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר