מצרכים ל-6 מנות:
10 שוקי עוף
כ-1/2 כוס שמן זית לטיגון והשחמה
מלח גס
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
6 גבעולי כרישה פרוסים גס (רק החלק הלבן(
1/2 ק”ג תערובת של פטריות טריות (פורטובלו, שיטאקי, שמפיניון) חתוכות לרבעים
5 כפות תערובת לאורז עם פטריות של חוות דרך התבלינים
6 שיני שום פרוסות
4 גבעולי סלרי פרוסים גס
400גרם כוסמת שטופה היטב
1כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כוס צימוקים בהירים
2 כפות דבש
4 עלי דפנה
1/2 בקבוק יין לבן חצי יבש
1/2ליטר ציר עוף או מים
אופן ההכנה:
מניחים כרעיים בקערה ומזלפים 2 כפות שמן זית. מתבלים במלח גס, כמון וכורכום ומעסים.
מחממים סיר רחב עם 4 כפות שמן זית ומטגנים את הכרעיים על צד העור 4-3 דקות עד השחמה. מוציאים ומניחים בצד.
מוסיפים לסיר כרישה ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. אם צריך, מוסיפים עוד מעט שמן.
מוסיפים את הפטריות יחד עם תערובת הפטריות ומטגנים 3 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים דקה-שתיים עד שעולה ניחוח. מוסיפים סלרי ומטגנים דקה.
מוסיפים כוסמת, אגוזים, צימוקים, דבש, מלח גס ועלי דפנה ומערבבים.
מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים יין ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית ללא כיסוי עד שרוב האלכוהול מתאדה.
מוסיפים ציר או מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר שעה וחצי עד שעתיים עד שהעוף רך מאוד.
* לחילופין מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים מכוסה שעתיים.
חוות דרך התבלינים – בית לחם הגלילית, טל. 04-9533405
צילום אלוניס