כבד עוף על אננס צרוב ותפוחי עץ מקורמלים

חומרים:1 ק"ג כבד עוף1/4 כוס שמן1/4 כוס יין2 יח' בצל בגודל בינוניכפית מלח1/4 כפית פלפל שחור3 יח' תפוח עץ גרנד סמית1/4 כוס סוכר2 כפות מיץ לימון1 יח' אננס טריאופן ההכנה:מנקים את הכבד וחוצים אותו לשניים.חותכים את הבצל לחצי, ואת החצי לרצועות דקות.מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצל.לאחר מספר דקות (עד שהבצל מזהיב), מוסיפים את הכבד וצולים אותו עד שכמעט מוכן.מוסיפים את היין, המלח והפלפל.מבשלים את הכבד עד שמוכן (חשוב שהכבד יהיה רך ונימוח).מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.צורבים את התפוחים במחבת יחד עם הסוכר ומיץ הלימון.את האננס מקלפים וחותכים לטבעות בעובי של חצי ס"מ, וצורבים אותן במחבת (רצוי מחבת פסים).הגשה:מניחים בצלחת את האננס ,עליו מניחים את תפוחי העץ, ומעל את הכבד עם הבצל והרוטב.   הכנה וצילום: שף מאיר רוזנברג – מלון רימונים גלי כנרת

חומרים:
1 ק"ג כבד עוף
1/4 כוס שמן
1/4 כוס יין
2 יח' בצל בגודל בינוני
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
3 יח' תפוח עץ גרנד סמית
1/4 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 יח' אננס טרי

אופן ההכנה:
מנקים את הכבד וחוצים אותו לשניים.
חותכים את הבצל לחצי, ואת החצי לרצועות דקות.
מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצל.
לאחר מספר דקות (עד שהבצל מזהיב), מוסיפים את הכבד וצולים אותו עד שכמעט מוכן.
מוסיפים את היין, המלח והפלפל.
מבשלים את הכבד עד שמוכן (חשוב שהכבד יהיה רך ונימוח).
מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
צורבים את התפוחים במחבת יחד עם הסוכר ומיץ הלימון.
את האננס מקלפים וחותכים לטבעות בעובי של חצי ס"מ, וצורבים אותן במחבת (רצוי מחבת פסים).

הגשה:
מניחים בצלחת את האננס ,עליו מניחים את תפוחי העץ, ומעל את הכבד עם הבצל והרוטב.

 

הכנה וצילום: שף מאיר רוזנברג – מלון רימונים גלי כנרת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר