פאהיטס עוף מקסיקני ואגסים בטורטיה עם גואקמולה

מצרכים לשתי מנות :לטורטיות:כוס קמח תירסכוס קמח חיטה לבןכוס מים חמים3 כפות שמןמלחלפאהיטס:שני נתחי חזה עוף במשקל 300 גר' לערך, חתוך לרצועות2 אגסי אנג'ו חתוכים לפלחים דקיםפלפל אדום מתוק, חתוך לרצועותבצל סגול קטן פרוס דקמעט כמון טחוןמיץ מחצי ליים/לימוןמלח ופלפל לפי הטעםמעט שמן זיתחצי פלפל ירוק חריף להגשהשמנת חמוצה להגשהלגואקמולה:אבוקדו אחד בשלכף מיץ ליים/לימוןחצי בצל סגול קצוץעגבניה בשלה קצוצהכמה עלי נענע קצוציםחצי פלפל ירוק חריף פרוס דקמלח ופלפל לפי הטעם אופן ההכנה:מכינים את תערובת הפאהיטס:  מערבבים את רצועות העוף, הפלפל, האגסים והבצל בקערה עם מעט שמן זית. סוחטים מעל את חצי הלימון ומתבלים במלח, פלפל ומעט כמון.  מניחים להשריה לכמה דקות. בינתיים מכינים סלט גואקמולה:  מועכים את בשר האבוקדו או חותכים לחתיכות קטנות. מוסיפים את יתר המרכיבים, לקבלת מחית שאינה חלקה מדי,  מתקנים תיבול לפי הצורך.   הכנת הפאהיטס: מחממים מחבת על אש בינונית.  חותכים מהבצק כדורי בצק בגודל של כדור פינג פונג. משטחים אותם בין שני דפי נייר אפייה או ניילון לעיגול דק,  מקלפים את הנייר ומניחים את הבצק במחבת.  קולים את הטורטיות על מחבת יבשה עד קבלת סימנים כהים משני הצדדים. מעבירם לצלחת ומכסים במגבת עד להגשה. הכנת העוף:מחממים מחבת צלייה עם פסים לחום גבוה.  במחבת הצלייה החמה מניחים את תערובת העוף וצולים במשך כמה דקות תוך ערבוב, עד שהעוף מוכן והירקות צלויים ומושחמים קלות. השלמת המנה: מניחים מהפאהיטס בתוך כל טורטיה ומקפלים לחצי. מגישים עם שמנת חמוצה (למי שלא אוכל כשר) מעל וגואקמולה בצד.

מצרכים לשתי מנות :
לטורטיות:

כוס קמח תירס
כוס קמח חיטה לבן
כוס מים חמים
3 כפות שמן
מלח

לפאהיטס:

שני נתחי חזה עוף במשקל 300 גר' לערך, חתוך לרצועות
2 אגסי אנג'ו חתוכים לפלחים דקים
פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות
בצל סגול קטן פרוס דק
מעט כמון טחון
מיץ מחצי ליים/לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן זית
חצי פלפל ירוק חריף להגשה
שמנת חמוצה להגשה

לגואקמולה:
אבוקדו אחד בשל
כף מיץ ליים/לימון
חצי בצל סגול קצוץ
עגבניה בשלה קצוצה
כמה עלי נענע קצוצים
חצי פלפל ירוק חריף פרוס דק
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מכינים את תערובת הפאהיטס: 

מערבבים את רצועות העוף, הפלפל, האגסים והבצל בקערה עם מעט שמן זית. סוחטים מעל את חצי הלימון ומתבלים במלח, פלפל ומעט כמון. 

מניחים להשריה לכמה דקות.


בינתיים מכינים סלט גואקמולה: 

מועכים את בשר האבוקדו או חותכים לחתיכות קטנות.

מוסיפים את יתר המרכיבים, לקבלת מחית שאינה חלקה מדי, 

מתקנים תיבול לפי הצורך.

 

הכנת הפאהיטס:
מחממים מחבת על אש בינונית. 

חותכים מהבצק כדורי בצק בגודל של כדור פינג פונג.

משטחים אותם בין שני דפי נייר אפייה או ניילון לעיגול דק, 

מקלפים את הנייר ומניחים את הבצק במחבת. 

קולים את הטורטיות על מחבת יבשה עד קבלת סימנים כהים משני הצדדים. מעבירם לצלחת ומכסים במגבת עד להגשה.


הכנת העוף:
מחממים מחבת צלייה עם פסים לחום גבוה. 

במחבת הצלייה החמה מניחים את תערובת העוף וצולים במשך כמה דקות תוך ערבוב, עד שהעוף מוכן והירקות צלויים ומושחמים קלות.


השלמת המנה:

מניחים מהפאהיטס בתוך כל טורטיה ומקפלים לחצי.

מגישים עם שמנת חמוצה (למי שלא אוכל כשר) מעל וגואקמולה בצד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר